Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Vége a 2000 méter feletti selejtezõknek

2007.05.28. 10:40
Veszélyessége és sportszerûtlensége miatt tiltotta meg a FIFA, hogy nemzetközi mérkõzéseket a tengerszint felett 2000 méternél magasabban játszanak. A döntés vesztesei Bolívia, Ecuador és Peru.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megtiltotta, hogy a jövõben a tengerszint felett 2000 méternél magasabban rendezzenek nemzetközi mérkõzéseket.

A FIFA az orvosi bizottság útmutatására döntött így, ugyanis a testület szerint nem csak sportszerûtlen a vendégcsapattal szemben ilyen magasan játszani egy találkozót, hanem a sportolók egészségét is veszélyezteti.

Nem kaptak levegõt

Ez a probléma legtöbbször Dél-Amerikában vetõdött fel, ugyanis például Bolívia rendszeresen a 3600 méter magasan fekvõ fõvárosában, La Pazban játszotta le világbajnoki selejtezõit, de Peruban is van pálya 3000 méter, Ecuadorban 2800 méter magasságban.

A riválisok játékosai ott rendre oxigénhiánnyal küszködtek, így a hazaiak a körülményeket tekintve jelentõs elõnnyel várhatták az összecsapásokat. Perunak szintén több 3000 méter magasan fekvõ arénája van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?