Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem jutott fel Gera Zoltán csapata

2007.05.28. 18:22
Az angol élvonaltól tavaly búcsúzó három csapat közül kettőnek - Sunderland és Birmingham - azonnal sikerült a visszajutás, a West Bromwich Albion lehetett volna a harmadik, de az osztályozón nem sikerült legyőznie a Derbyt. Gera Zoltán hetvenegy percet játszott hetvenötezer néző előtt a Wembley-ben. A WBA-nak még egy évig opciós joga van a játékosra, ha nem él vele, akkor elmehet az élvonalba, amennyiben a Middlesborough vagy a Wigan továbbra is szívesen látná a soraiban.

Az angol másodosztályú bajnokságot a negyedik helyen záró West Bromwich Albion a rájátszás első körében kettős győzelemmel verte ki a Wolverhamptont, így esélyt kapott arra, hogy az újjáépített Wembley-ben kivívja az élvonalbeli szereplés lehetőségét. Gera Zoltán csapatának a harmadik helyen végző Derby County volt az ellenfele, amelyik a rájátszás első körében a Southampton ellen csupán büntetőkkel bizonyult jobbnak.

Geráék nem voltak rossz formában, bár a bajnokságban is nagyon hullámzóan játszottak, ha rosszul használták ki helyzeteiket, fájó vereségeket szenvedtek, de ugyanígy bravúros győzelmekre is képesek voltak. Az alapszakaszban hazai pályán a West Brom 1-0-ra nyert jelenlegi ellenfele, idegenben ellenben 2-1-es vereséget szenvedett.

A találkozót a West Brom kezdte jobban - Gera a kezdőcsapatban kapott helyet -, de riválisa átvette az irányítást, ám ez csak átmenetinek bizonyult. Gera aktív volt, a védekezésből is kivette a részét, egy bal lábas lövését is feljegyezték a krónikák.

A Derby a győztes gólt a második félidőben szerezte, Stephen Pearson a hatvanegyedik percben egy keresztpassz után talált a kapuba. A hajrában a WBA erősen támadott, háromszor annyit lőtt kapura, mint ellenfele, de nem tudott egyenlíteni, egyszersmind a hosszabbítás kiharcolni, így a Derby öt év után ismét az első osztályban szerepelhet.