Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Dámosy távozik az FTC éléről

2007.05.31. 23:23
A Ferencvárosi Torna Club újonnan megválasztott elnöksége hétfőn tartja első ülését és ekkor választja meg tagjai közül a klub elnökét. Dámosy Zsolt, az eddigi vezető nem jelölteti magát.

A Ferencvárosi Torna Club csütörtöki közgyűlésén a küldöttek megválasztották az egyesület új elnökségét, melynek megbízatása két évre szól.

Először tagokkal

A testület tagjai: Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Jakabházy László, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos Jenő, Takács Tibor, Maglódi Lajos, Sike András (utóbbi két személyt a Sportigazgatóság delegálta), Albert Flórián (a klub tiszteletbeli elnökeként). Az elnökségi tagok maguk közül választják meg az egyesület elsőszámú irányítóját.

A klub történetében első alkalommal ezúttal azok a szurkolók is szavazati joggal rendelkeztek a tanácskozáson, akik 12 ezer forintért egy évre érvényes klubtagságot vásároltak. Közülük előzetesen 937-en regisztráltatták magukat a közgyűlésre, azonban a délelőtt 10 órás kezdésre csak 291-en jelentek meg, ezért a gyűlés határozatképtelen volt, a tanácskozást az alapszabály értelmében létszámtól függetlenül 12-kor kezdték el.

Van befektetőjelölt

Az új elnökség megválasztása előtt Dámosy Zsolt egyesületi elnök számolt be a befektetőkkel folytatott tárgyalásokról. Elmondása szerint három cég tűnik komoly érdeklődőnek, az egyiket a labdarúgócsapatot működtető zRt. megvásárlása érdekelné. Az elvi megállapodás megszületett arról, hogy ez az érdeklődő megvenné a zRt. részvényeinek 80 százalékát és kifizetné a több százmilliós adósságot. Többet a cégről a vezető nem árult el, a klub hivatalos honlapja szerint nem kizárt, hogy hongkongi érdeklődő lehet a háttérben.

Az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban egy magyar érdeklődő az elsőszámú jelölt, amely az FTC-vel közösen indulna el a pályázaton a telek tulajdonjogáért, melyet egyelőre nem írtak ki. Dámosy hozzátette: mivel állami tulajdon értékesítéséről van szó, a pályázatot a Pénzügyminisztérium írja ki, amire várhatóan hamarosan sor kerül.

Ezenkívül Angliából is van érdeklődő, Dámosy azt mondta, hogy ez tartalmazna egy együttműködést a Premier League-ből kiesett Sheffield Uniteddel.

Estére meggondolta magát

Ekkor még úgy tűnt, a szeptember óta hivatalban lévő Dámosy hétfőig gondolkodik, amikor az elnökség új elnököt választ. Dámosy Zsolt azonban estére úgy döntött, nem vállalja az elnöki posztot. A ferencvárosi klub eddigi irányítója mindezt csütörtök este a Sporttelevízióban jelentette be.

Döntését azzal indokolta, hogy a mostani elnökséggel elsőszámú vezetőként nem kíván együtt dolgozni, mert nem tudna eredményes munkát végezni. Konkrétan Jakabházy László nevét említette. Dámosy róla azt mondta, hosszú ideje kívülről ostorozza a klubot, ezért nem biztos benne, hogy elnökségi tagként megfelelő módon tudja segíteni az egyesületet.

A klub hivatalos honlapján Dámosy elsőszámú kihívójának tartott Sipos Jenő is úgy nyilatkozott, hogy nem kíván elnök lenni. Elhatározását egyéb elfoglaltságaival magyarázta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!