Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dámosy távozik az FTC éléről

2007.05.31. 23:23
A Ferencvárosi Torna Club újonnan megválasztott elnöksége hétfőn tartja első ülését és ekkor választja meg tagjai közül a klub elnökét. Dámosy Zsolt, az eddigi vezető nem jelölteti magát.

A Ferencvárosi Torna Club csütörtöki közgyűlésén a küldöttek megválasztották az egyesület új elnökségét, melynek megbízatása két évre szól.

Először tagokkal

A testület tagjai: Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Jakabházy László, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos Jenő, Takács Tibor, Maglódi Lajos, Sike András (utóbbi két személyt a Sportigazgatóság delegálta), Albert Flórián (a klub tiszteletbeli elnökeként). Az elnökségi tagok maguk közül választják meg az egyesület elsőszámú irányítóját.

A klub történetében első alkalommal ezúttal azok a szurkolók is szavazati joggal rendelkeztek a tanácskozáson, akik 12 ezer forintért egy évre érvényes klubtagságot vásároltak. Közülük előzetesen 937-en regisztráltatták magukat a közgyűlésre, azonban a délelőtt 10 órás kezdésre csak 291-en jelentek meg, ezért a gyűlés határozatképtelen volt, a tanácskozást az alapszabály értelmében létszámtól függetlenül 12-kor kezdték el.

Van befektetőjelölt

Az új elnökség megválasztása előtt Dámosy Zsolt egyesületi elnök számolt be a befektetőkkel folytatott tárgyalásokról. Elmondása szerint három cég tűnik komoly érdeklődőnek, az egyiket a labdarúgócsapatot működtető zRt. megvásárlása érdekelné. Az elvi megállapodás megszületett arról, hogy ez az érdeklődő megvenné a zRt. részvényeinek 80 százalékát és kifizetné a több százmilliós adósságot. Többet a cégről a vezető nem árult el, a klub hivatalos honlapja szerint nem kizárt, hogy hongkongi érdeklődő lehet a háttérben.

Az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban egy magyar érdeklődő az elsőszámú jelölt, amely az FTC-vel közösen indulna el a pályázaton a telek tulajdonjogáért, melyet egyelőre nem írtak ki. Dámosy hozzátette: mivel állami tulajdon értékesítéséről van szó, a pályázatot a Pénzügyminisztérium írja ki, amire várhatóan hamarosan sor kerül.

Ezenkívül Angliából is van érdeklődő, Dámosy azt mondta, hogy ez tartalmazna egy együttműködést a Premier League-ből kiesett Sheffield Uniteddel.

Estére meggondolta magát

Ekkor még úgy tűnt, a szeptember óta hivatalban lévő Dámosy hétfőig gondolkodik, amikor az elnökség új elnököt választ. Dámosy Zsolt azonban estére úgy döntött, nem vállalja az elnöki posztot. A ferencvárosi klub eddigi irányítója mindezt csütörtök este a Sporttelevízióban jelentette be.

Döntését azzal indokolta, hogy a mostani elnökséggel elsőszámú vezetőként nem kíván együtt dolgozni, mert nem tudna eredményes munkát végezni. Konkrétan Jakabházy László nevét említette. Dámosy róla azt mondta, hosszú ideje kívülről ostorozza a klubot, ezért nem biztos benne, hogy elnökségi tagként megfelelő módon tudja segíteni az egyesületet.

A klub hivatalos honlapján Dámosy elsőszámú kihívójának tartott Sipos Jenő is úgy nyilatkozott, hogy nem kíván elnök lenni. Elhatározását egyéb elfoglaltságaival magyarázta.