Marcell
19 °C
32 °C

Székeket dobáltak a fradisták Békéscsabán

2007.05.31. 07:54
Az NB II-ben a feljutásért küzdõ Ferencváros 4-0-ra tudott nyerni szerdán Békéscsabán, de a nagy tét nem a futballistákra, hanem a szurkolók lelki állapotára nyomta rá inkább a bélyegét. Tíz ferencvárosi drukkert már a meccs elõtt elõállítottak, három másik embert a meccs után kapcsoltak le a rendõrök.

Békéscsaba fõutcáján dobáltak székeket egy borozó teraszán ferencvárosi szurkolók az NB II-es futballcsapat szerdai mérkõzése elõtt. A fradisták még a meccs elõtt okoztak botrányt az Andrássy úton. Egy kirakat is betört - mondta el Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense. A kirakat üvege szerencsére biztonsági üveg volt, így nem okozott kárt senkiben.

Tíz szurkolót állítottak elõ, végül hármuk ellen indul eljárás csoportos garázdaság miatt, a többieket tanúként hallgatták ki.

A meccs alatt és után is adódtak problémák, az elõállítottakról a sajtóreferens nem tudta megmondani, õk is ferencvárosi szurkolók voltak-e. Ketten verekedtek a meccs lefújása után, egy ember pedig egy autót rongált meg. Ellenük egyelõre nem indult eljárás.

A ferencvárosiak tartják a lépést a pályán is rivális nyíregyháziakkal: a listavezetõ csapat legutóbbi békéscsabai meccse után a szurkolói buszt be kellett kísérni a kapitányságra, mert az utasokkal gond akadt az igazoltatáskor.

A Ferencváros 4-0-ra tudott nyerni szerdán Békéscsabán, de így is két pont a hátránya a Nyíregyházával szemben.