Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Székeket dobáltak a fradisták Békéscsabán

2007.05.31. 07:54
Az NB II-ben a feljutásért küzdõ Ferencváros 4-0-ra tudott nyerni szerdán Békéscsabán, de a nagy tét nem a futballistákra, hanem a szurkolók lelki állapotára nyomta rá inkább a bélyegét. Tíz ferencvárosi drukkert már a meccs elõtt elõállítottak, három másik embert a meccs után kapcsoltak le a rendõrök.

Békéscsaba fõutcáján dobáltak székeket egy borozó teraszán ferencvárosi szurkolók az NB II-es futballcsapat szerdai mérkõzése elõtt. A fradisták még a meccs elõtt okoztak botrányt az Andrássy úton. Egy kirakat is betört - mondta el Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense. A kirakat üvege szerencsére biztonsági üveg volt, így nem okozott kárt senkiben.

Tíz szurkolót állítottak elõ, végül hármuk ellen indul eljárás csoportos garázdaság miatt, a többieket tanúként hallgatták ki.

A meccs alatt és után is adódtak problémák, az elõállítottakról a sajtóreferens nem tudta megmondani, õk is ferencvárosi szurkolók voltak-e. Ketten verekedtek a meccs lefújása után, egy ember pedig egy autót rongált meg. Ellenük egyelõre nem indult eljárás.

A ferencvárosiak tartják a lépést a pályán is rivális nyíregyháziakkal: a listavezetõ csapat legutóbbi békéscsabai meccse után a szurkolói buszt be kellett kísérni a kapitányságra, mert az utasokkal gond akadt az igazoltatáskor.

A Ferencváros 4-0-ra tudott nyerni szerdán Békéscsabán, de így is két pont a hátránya a Nyíregyházával szemben.