Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Majd a fehér éjszakára fogják a buktát

2007.06.06. 11:20
A magyar labdarúgó-válogatott még a világ legdrágább városába, Oslóba is vonzza a magyarokat, igaz, akivel találkoztunk, egyikük sem véresszájú szurkoló, inkább futballturista. Zászlójuk van, humoruk is, hiszen másként a hazai állapotokra nem is lehet tekinteni.

A szerdai Norvégia-Magyarország-Európa-bajnoki-selejtezőmérkőzés előtt Oslóban nem lehet szálláshoz jutni, a város megtelt. Csütörtökön kezdődik a nyári fesztivál, a híres vitorlás regatta is most van, a komolyzenei élet is nagy dobásra készül, ja és itt játszik a lesajnált magyar labdarúgó-válogatott is. Erről még csak sejtelme sem volt annak a taxisnak, akitől megkérdeztük, melyik a legrövidebb út a világhírű Holmenkollen síugrósánchoz.

Kóla hétszáz forintért, alma százötvenért

Potom tizenkétezerért letudtuk a tízkilométeres távot, de ezen nem csodálkoztunk, hiszen egy kóla is hétszáz forintba kerül a közértben, ehhez képest a háromszázhatvan forintos benzinár szinte csekélységnek számít. Egy almát is meg lehet vásárolni százötven forintért, egy szimpla buszjegy hatszáz forint.

A magyar válogatott viszont még mindig nem lehet annyira szerencsétlen, komikus, hogy ne kísérje el néhány mazochista szurkoló a világ legdrágább városába. Persze győzelemben ők sem reménykednek, inkább csak indokot találtak arra, hogy Norvégiába jöhessenek.

Boszniai sokk

"Nekem sokkszerű élményem volt Boszniában, amikor nyertünk. Most nem sokkolna a győzelem, mert az esélyét sem látom ezekben a gyerekekben, már akkor boldog leszek, ha Hajnalról visszapattannak" - kesergett Csaba Debrecenből, aki nemrégiben Manchesterben is járt, és száznegyven fontot fizetett ki a BL-elődöntő meccsjegyéért.

A csapat amúgy a szurkolók körében is inkább már a vicc kategóriájába tartozik, többen azon tanakodtak, mikor születnek majd szurkolói körökben a rendőrviccekhez hasonlóak Tőzsérről, Baloghról, Csizmadiáról.

Pacino fizikuma jobb, mint Tóthé

"Én már most biztos vagyok abban, hogy az álmatlanságra hivatkoznak, a fehér éjszakára fogják, ha veszítenek. Al Pacinót is megviselte, amikor Alaszkában nyomozott, és nem tudott aludni. Lehet, hogy a színésznek jobb a fizikuma, mint Tóth Balázsnak" - tette hozzá a nagy tőzsdés, Tamás. Most arról ne is beszéljünk, hogy ki fut többet a hintalónál, vagy ha már nem csinál semmit, legalább kiabálja a pályán, hogy hajrá magyarok, satöbbi.

A Várhidi Péter kapitány által összehozott jövő válogatottja idáig jutott. Nyilván sokan tettek már előtte is ezért.

A 19 órakor kezdődő oslói mérkőzést 18:30-tól a Sport2 közvetíti.