Valér
4 °C
8 °C

Klasszisteljesítmények szerencse nélkül, rossz bíróval

2007.06.07. 11:16
Jól játszott, mégis kikapott 4-0-ra szerdán a magyar futballválogatott Norvégiában. Fortuna istenasszony csapatunk ellen volt, focistáinkat a bíró is hátráltatta, mégis klasszisteljesítménnyel tűnt ki szinte mindenki. Értékeltük a játékosokat.

Végh Zoltán

Az első félidőben bravúrjai voltak, az első gólról nem tehetett, a bíró nem vette észre, hogy Morten Gamst Pedersen szándékosan beállt elé és feltartotta, így a nála 15 centivel alacsonyabb csatártól mozdulni sem tudott, nem hogy felugrani a beívelésre. A második gólnál remekül próbálta menteni a veszett helyzetet, de pechjére pont John Carew lábát találta el a kirúgása. A harmadik találatnál jól jött ki Carew elé, lezárta a rövid és a hosszú sarkot is, arra meg ki gondolhatott volna, hogy a támadó így a lábai között akar majd a kapuba gurítani. A negyedik gól nem rajta múlt, esélye sem volt. Osztályzat: 9.


Szélesi Zoltán

Az első találatnál Stefan Iversen fél méterrel magasabbra ugrott, mint ő, ami csak szabálytalansággal lehetséges, de a bíró ezt sem látta. A szünet után, még 1-0-nál szenzációsan vetődött bele Carew közeli lövésébe, még az ismétlést is ő hárította. Az utolsó két gólhoz semmi köze nem volt. A magyar csapat egyik legjobb védője volt, akciót is tudott indítani. Osztályzat: 7.

Juhász Roland

2-0-ig hibátlan volt. Akkor is remekül állította lesre Carew-t, de arra nem számíthatott, hogy a különben szintén jól helyezkedő Balogh helyzetét rosszul ítéli meg a partjelző, és továbbengedi a játékot. A negyedik gólnál a higanymozgású és szupergyors norvég óriás nemcsak hogy az ölébe ült, de még kézzel is kitámasztotta őt, tehetetlen volt. Összességében pozitív teljesítményt nyújtott. Osztályzat: 8.

Balogh Béla

Védelmünk egyetlen magyar klubcsapatban szereplő tagja játékával bizonyította, feljövőben az NB I. A második gólnál Carew csúnyán a hátára mászott, a harmadiknál a partjelző elnézte a lest, pedig ő biztosan nem ragadt benn. Egyértelmű, a sorozatos bírói tévedések áldozata, a csapat tragikus, ám erkölcsi hőse, aki bizonyítja, a hazai futballból is van megérdemelt út a válogatottba. Osztályzat: 10.

Vanczák Vilmos

Mondhatni tökéletes volt, az oldaláról nem is jött norvég akció. Nem bravúroskodott, észrevehetetlenül hozta le a meccset. Osztályzat: 7.

Buzsáky Ákos

Nem merte kihasználni félelmetes gyorsaságát, amikor a második félidő elején remek helyzetben lövés vagy futás helyett visszacselt akart, és rálépett a labdára. Persze még így is majdnem gólpasszt adott. Életet vitt a középpályába, felnőtt Gera Zoltánhoz, többször kellene őt játszatni, kellő válogatottbeli rutinnal ezen a meccsen is gólt rúgott volna. Osztályzat: 9.

Tóth Balázs

Nem alibi futballista! Ezúttal is önbizalommal játszott végig, kitűnt védekezésnél és támadásnál, nem lehetett nem észrevenni a pályán, nem lehetett nem értékelni, mennyire akart és küzdött. Kár, hogy nem volt szerencséje, ha továbbra is így teljesít, Fortuna hamarosan mellé áll, ez biztos. Osztályzat: 9.

Hajnal Tamás

Szólója volt, egyedül dolgozott ki ziccert, aminél a kapust találta el. Az ő fizikuma ideális a norvég csapat ellen, sok párharcot nyert a középpályán, esélye volt a fejeléseknél, becsúszásait számolni sem tudtuk. Erős teljesítményt nyújtott. Osztályzat: 7.


Tőzsér Dániel

Csapatunk talán legaktívabb tagja, a motor. Mindig meg lehetett játszani, kereste a labdába érési lehetőségeket, sokat futott üresbe, két kézzel kérte az átadásokat. Pechjére kevésszer találták meg társai, amikor meg remek lövőhelyzetbe került, lecsúszott baljáról a labda. Önbizalma, de játéka is példás, követendő a még fiatalabb generáció számára. Osztályzat: 9.

Gera Zoltán

Nagyszerű csel, jó lövés, remek akció elindítása a mérlege az első félidőben. Próbálkozásánál a szemébe sütő nap talán hátráltatta, szerencsétlenségünk, hogy nem a másik oldalra támadhatott. A második félidőre bele is jött rendesen, nem volt pillanat, amikor tíz méternél távolabb volt a labdától. Küzdött, hajtott, brusztolt, jobban, mint angol klubcsapatában. A hosszú szezon - a WBA meghatározó alapembere volt egész évben - sajnos kissé kimerítette, de még így is felszántotta a pályát.Osztályzat: 8.

Priskin Tamás

A labda felpattant előtte az első félidőben, ezért nem egyenlített ki. Gólveszélyesebb volt, mint valaha, talán nem kellett volna lecserélni. Osztályzat: 7.

Tisza Tibor

Priskint váltotta, bő negyedórát kapott. Nem csak lábbal és fejjel, de a kapitánytól hozott taktikai utasítások átadásával is segítette a csapatot. Erősítést jelentett, Várhidi mesternek a kezdőbe kellene neveznie legközelebb, már csak kommunikációs készsége miatt is. Osztályzat: 8.

Vadócz Krisztián

Öt percre jöhetett be Buzsáky helyett, jól mozgott. Osztályzat: 7.