Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Ikszelt az utolsóval a Fradi, de még feljuthat az NB I-be

2007.06.09. 17:54
Kapcsolódók (9)
Az FTC szombat délután csak 2-2-es döntetlent játszott a Budafokkal az NB II 29., utolsó előtti fordulójában. A Nyíregyháza a később kezdődött meccsén feljuthatott volna az élvonalba, de nem nyert Makón, így az utolsó fordulóban dől el, melyik gárda lesz ősztől NB I-es. Az FTC hátránya két pont.

A Ferencváros meglepetésre csupán 2-2-es döntetlent ért el a kieső Budafok otthonában, de az éllovas Nyíregyháza sem győzött Makón szombat este, így az utlsó fordulóban dől el, melyik klub nyeri a labdarúgó NB II Keleti csoportját, és jut föl az élvonalba. A Nyíregyháza két ponttal vezet.

Szombat délután kétszer is vezetett a Fradi, előbb Buz fejesével, majd Újhegyi szép átemeléses egyenlítő találata után Tököli közeli lövésével. A Budafok viszont újra egyenlíteni tudott, Schmatovich elfektette a zöld-fehérek gyenge védőit, majd higgadtan a bal alsó sarokba helyezett.

Az NB II-ből már a forduló előtt kiesett kiscsapat a 94. percben majdnem győzött is, Kemenes Roland óriási ziccert védett.

Érthetetlen módon két órával később kezdett a Nyíregyháza Makón - minden normális bajnokságban az utolsó meccsek egyidőben kezdődnek - így játékosai tudták, ha nyernek, ősztől az NB I-ben folytathatják.

Már a hetedik percben meg is szerezték a vezetést Montvai góljával, de a szünet után nem sokkal Varga egyenlített, és a vendégeknek nem sikerült megszerezniük a győztes gólt és a három pontot.

Jól tudják persze, az utolsó körben hazai pályán favoritok a Vecsés ellen. Az FTC szintén otthon szerepel a Baktalórántházát fogadja, de sorsa a Nyíregyházától függ.

Közös a két vezető gárda szombati meccseiben, hogy szurkolóik nem bírtak magukkal. A döntetlen miatt dühös fradisták Tatabányán, ahol a Budafok ellen játszottak, eltorlaszolták a csapatbusz útját - írta az nb1.hu. Egyelőre nem tudni, a jármű el tudott-e indulni a főváros felé.

Makón is a vendégek rendetlenkedtek, mintegy huszonöten megtámadták a hazai drukkereket, verekedtek még a rendőrökkel is. Valószínűleg többüket előállították.

NB II, Keleti-csoport, 29. forduló
Budafok-FTC 2-2 (0-1)
Gólszerző: Újhegyi (54.), Schmatovich (71.), ill. Buz (43.), Tököli (65.)

Makó-Nyíregyháza 1-1 (0-1)
G: Varga R. (49.), ill. Montvai (7.) Az élmezőny állása:
1. Nyíregyháza 29 19 9 1 66-24 +42 65 pont
2. FTC 29 18 10 1 70-21 +49 64