Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A Barca ezt csinálta egész szezonban

2007.06.10. 16:46
Madridban ünnepeltek a szurkolók, Barcelonában letargiába kerültek a szombat esti futballbajnokik után, amikor szenzációs meccseken a Real megőrizte első helyét a tabellán. A fővárosiaktól már csak a Mallorca veheti el a címet.

Bajnoki címként ünnepelték a Real Madrid futballszurkolói, hogy kedvenceik a 90. percben kiegyenlítettek Zaragozában, és a 2-2-vel - a Barcelonát megelőzve - továbbra is az élen állnak a záró forduló előtt a spanyol Primera Divisiónban.

Elképesztő meccseket játszottak szombat este, mégsem változott a sorrend a vezető Real Madrid és a második Barcelona között a spanyol futballbajnokság utolsó előtti fordulójában.

Több változás után az eredeti sorrend a 90. percben állt vissza, amikor a realos Ruud van Nistelrooy egyenlített Zaragozában, míg Barcelonában az Espanyol-csatár Raúl Tamudo tette ugyanezt.

Mint a bajnokok

A csapatok egyformán állnak, de jobb egymás elleni eredményeik alapján, Madridban 2-0-ra győzött a Real, Barcelonában 3-3 lett, a fővárosiak vezetnek, és ha nyernek jövő héten, biztosan bajnokok.

Szurkolóik győztesekként ünnepelték őket, mert a döntő körben hazai pályán a közepesnél gyengébbnek mondható Mallorcával találkoznak, és senki nem tudja elképzelni, hogy ne szerezzék meg a három pontot. A Barca meccse is simának tűnik, idegenbe mennek, a már kiesett Nastichoz.

Ramon Calderón elnök állítólag tiszteletkört futott a gyepen döntetlenjük után, míg a rajongók több ezren a megszokott helyre, a belvárosi Ciebeles-kúthoz, meg bele, vonultak ünnepelni.

Barcelona letört

Barcelonában persze mindenki letargiába esett, főleg amiatt, hogy csapatuk nyert helyzetből veszített el mindent mintegy 18 másodperc alatt - ennyi különbség volt Nistelrooy és Tamudo gólja között.

A helyi El Mundo Deportivo szerint "már csak a csoda segíthet", a Sport című napilap teljesen jogosan írta azt, "a Barca elajándékozta a címet".

Az AS nem pironkodott Messi kézzel ütött gólja miatt, megállapította, "Isten keze sem tudta győzelemre vinni a Barcát".

Ronaldinho ki se ment

Az újságok megemlítették, az eltiltott Ronaldinho ki sem ment a Nou Campba szurkolni társainak, inkább otthon, tévén nézte a találkozót. Fölvetették, a realos David Beckham akkor is kinn volt minden hazai meccsükön, amikor csak a lelátóról figyelhette a többieket, mert kitették a játékoskeretből.

Frank Rijkaard vezetőedző sem tudott sokat hozzátenni a történtekhez: "Kemény perceken vagyunk túl, ezt még fel kell dolgoznunk."

A Mallorca maradt

A legjobban Xavi foglalta össze a lényeget, amikor azt mondta, "egész szezonban ezt csináltuk", arra utalva, hogy a télen, de még tavasszal is, a barcának tucatnyi lehetősége lett volna eldönteni a bajnokságot, kulcspillanatokban hagytak ki helyzeteket, engedtek ki pontokat a kezükből, pontosan úgy, mint szombat este. A középpályás szerint az Espanyol elleni meccs tipikusan jól összefoglalta egész szezonjukat: az történt az elmúlt tíz hónapban, mint a 90 perc alatt.

A Barcelona már csak a Mallorcában reménykedhet, azaz, hogy a kis sziget legjobbjai legalább egy döntetlent kicsikarnak Madridban. Edzőjük, Gregorio Manzano pontosan erre készül. "Mi még okozhatunk meglepetést" - üzent a sztárcsapatoknak a sajtón keresztül.