Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Beckhamet 9 millió euróért visszavásárolhatja a Real?

2007.06.11. 17:00
Nem akarja elengedni amerikai klubjához David Beckhamet a Real Madrid. A spanyol klub elnöke állítja, a játékos maradni akar, és annyira elégedettek vele, hogy az LA Galaxy-vel kötött szerződésében lévő kiugrási záradékot ki akarják használni. Los Angelesben úgy tudják, nincs ilyen lehetőség, egy madridi lap szerint van: 9 millió euróért maradhat Beckham.

Visszavonulásáig meg akarja tartani David Beckhamet a Real Madrid, új klubja, a Los Angeles Galaxy viszont szerződésüknek megfelelően júliustól számít a világklasszisra.

Ramon Calderón Real-elnök vasárnap Párizsban, a Roland Garros döntője előtt beszélt terveiről az AS című lapnak.

"Azt szeretném, ha Beckham nálunk folytatná. Van egy menekülési vagy szakítási záradék a szerződésben, amit az LA Galaxyvel kötött. Ki akarjuk használni, mert világos, hogy velünk akar maradni. Az lenne a legjobb, ha tőlünk vonulna vissza" - nyilatkozta.

A jogi végzettségű Calderón biztos benne, van kiugrási esély: "Tudom, hogy létezik, ezeknek a megállapodásoknak mindig van ilyen pontjuk, csak azt nem, hogy mit vagy mennyit jelent pontosan".

A másik madridi lap, a Marca úgy tudja, kilenc millió euróért a Real Madrid kivásárolhatja Beckhamet. A Galaxy persze nyártól számít rá, Alexi Lalas vezérigazgató állítja, nincs semmiféle záradék.

"Megpróbálok jóindulattal közelíteni a madridi hírekhez. Nem vitatom, hogy szeretnék, ha David náluk maradna. A mi álláspontunk nem változott, nagyon várjuk, hogy a megérkezzen. Ez egy kihívás számára, nem hiszem, hogy meggondolta magát" - nyilatkozta Lalas.

A középpályás menedzsmentje sem tud kivásárlási záradékról, a sportinglife.com úgy értesült, ezt már közölték is a Real képviselőivel, akik megpróbálták felülvizsgálni a szerződést.

A játékos ügynöke, Simon Oliveira szerint Beckham már nagyon várja, hogy az Egyesült Államokba költözhessen, de jelenleg csak az utolsó bajnoki meccsére összpontosít. "Bajnokként szeretné zárni a madridi éveket."

David Beckhamnek június 30-án lejár a szerződése Madridban, januárban öt évre szóló, 250 millió dolláros, azaz 190 millió eurós szerződést írt alá a Los Angeles-i alakulathoz. Emiatt Fabio Capello vezetőedző kizárta őt a keretből, majd amikor a csapat rossz formába került, Beckham pedig az edzéseken bizonyított, visszavette őt.

Visszatérése óta sorozatban 11 találkozón maradt veretlen a Real, és óriási esélye van arra, hogy a hétvégén megszerezze története 30. bajnoki elsőségét.

A 32 éves futballista ráadásul visszakerült az angol válogatottba is, múlt szerdán, az észtek elleni Európa-bajnoki selejtezőn két gólpasszt, előtte a brazilok ellen egyet adott. Capello elismerte, hiba volt a középpályás kihagyása néhány hónappal korábban.