Klaudia
-4 °C
2 °C

2 millió eurót ad a Barcelona a Mallorcának a Real elleni ikszért

2007.06.12. 16:33
Prémiumot ajánlott fel a Barcelona a Mallorcának a spanyol bajnokságról döntő utolsó forduló előtt: ha legalább döntetlent játszik a Real Madriddal, a klub kétmillió eurót kasszíroz. Ha a Barcelona megnyerné Nastic elleni meccsét, így bajnok lehetne.

Fejenként százezer eurót (25 millió forint), összesen kétmilliót (500 millió forint) kapnak a Mallorca játékosai, ha legalább döntetlent játszanak a Real Madrid vendégeként a vasárnapi, utolsó spanyol bajnoki fordulóban. A pénzt a fővárosiak szintén bajnokesélyes riválisa, a Barcelona ajánlotta föl, mert csak akkor lehet első, ha a kicsapat pontot hoz el a Bernabeu-stadionból.

A pozitív kenőpénzről a Marca című lap szerzett információkat, állítja, hétfőn 600 ezret ajánlott a Barca, de a mallorcai vezetőknek sikerült egy nap alatt megháromszoroztatniuk, és még fel is kerekíttették.

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy tudja, Spanyolországban az effajta tiszteletdíj törvényellenes. A megállapodást a Barcelona és a Mallorca sem erősítette meg.

Ha a Real Madrid nyer vasárnap, biztosan bajnok, szuperesélyes a címre, de a huszonegyedik században épp utolsó ellenfelük vette el tőlük a legtöbb pontot a Bernabeu-ban: hat meccsen tizet, ami három győzelmet, egy döntetlent és két vereséget jelent. Vagyis az utóbbi hat évből négyszer a Barcának jelenleg szükséges eredményt érték el.

A mindenről döntő Nastic-Barcelona, Real Madrid-Mallorca és a két sztárcsapat veresége esetén egy győzelemmel bajnok Sevilla meccse a a Villareal ellen egy időben, vasárnap este kilenc órakor kezdődnek.

A Real Madrid és a Barcelona 73-73 pontos, a Sevillának 71 van az utolsó kör előtt.