Auguszta
-4 °C
2 °C

Hogyan juthat fel a Ferencváros?

2007.06.14. 13:57
A Tatabánya kiharcolta a bennmaradást a labdarúgó első osztályban, de egyre valószínűbb, hogy nem tud itt elindulni. Az oda egy év után visszavágyó Ferencváros viszont nem biztos, hogy ki tudja harcolni a feljutást, de akár ennek ellenére is ott lehet a júliusi rajton. Az MLSZ ismét nem mert állást foglalni, a szurkolók viszont megelégelték a FTC idei vergődését.

A Tatabánya labdarúgócsapata egy fordulóval a labdarúgó NB I vége előtt, a REAC elleni idegenbeli győzelemmel harcolta ki a bennmaradást az első osztályban. A csapat így leadta nevezését és az induláshoz szükséges papírokat a 2007-2008-as szezonra, melyet az MLSZ versenybizottsága elfogadott, mert a klub korábban - második nekifutásra - a licencet is megkapta.

A Tatabányánál nincs garancia

Most mégis úgy tűnik, a Tatabánya nem tudja vállalni az elsőosztályú tagsággal járó terheket. Török József, a klub ügyvezetője a sportnapilapnak azt mondta, jelenleg negyvenmillió forint hiányzik az élvonalbeli induláshoz. Azaz elindulvbhatna a főszponzor visszalépése után is, de a klubvezetés garantálni nem tudja, hogy be is tudják fejezni a bajnokságot. Török ugyanakkor ígéretet tett arra, csak akkor indulnak, ha biztosak benne, végig tudják játszani a szezont.

Az MLSZ megint töketlenkedik

Amennyiben a tatabányaiak visszalépnek, úgy a szövetség dönt, ki pótolhatja őket az első osztályban. Ha még egy csapat visszalépne az NB I-től, úgy nem töltik fel a létszámot, hiszen akkor tud páros létszámmal indulni az élvonal. A szövetségnél érdeklődésünkre csak annyit mondtak, a nap folyamán bővebb információval szolgálnak, mi alapján döntenek a Tatbánya helyett induló csapatról. Kora délutánig csak annyi jelent meg, hogy mindenképpen páros létszámmal indul az NB I., de a lényegi kérdésről, hogy szükség esetén milyen szempont szerint töltik fel a létszámot, arról nem nyilatkoztak.

Különböző sajtóorgánumok a másodosztály két csoportja (Keleti, Nyugati) közül a jobbik másodikat tartják a beugrásra esélyesnek, míg mások úgy vélik, a két csoport másodikjai osztályozó mecsen döntenek a lehetőségről. A döntés azért is tart nagy érdeklődésre számot, mert tavaly a hatodik helyen végzett Ferencváros licenckérelmét nem fogadták el és akkor nem a másodosztály egyik másodikja, hanem a jobbik kieső, a Vasas indulhatott a zöld-fehérek helyén.

A szurkolók tüntetni fognak

Eközben a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói saját honlapjukon hivatalosan is jelezték, hogy a szombati, Baktalórántháza elleni találkozón, a tábornak állandó helyet adó négy szektorban (K-L) nem lesznek jelen. A drukkerek közleményükben kitértek arra hogy az elmúlt fordulóban, a már kiesett Budafok elleni döntetlen után - mely véleményük szerint az idei teljesítmény mélypontja volt - hiába kérdezték a játékosokat, azok csak vigyorogtak rájuk a busz ablakából.

A szurkolók úgy érzik, ők egész évben kitartottak a csapat mellett, hiszen a másodosztályú meccseken is többen voltak, mint több NB I-es találkozón együttvéve. Ennek ellenére úgy érzik, a játékosok szembeköpték, megalázták a mellettük álló szurkolókat. Ugyanakkor mindenkit arra bíztatnak, legyen ott a szombati szezonzárón.

Csak a pályán elért feljutás a siker

Így ha sikerül is a pályán kiharcolni a feljutást, valószínűleg nem lesz akkora ünneplés, mint mondjuk egy Újpest elleni győzelem esetén szokott. Ha mégsem sikerülne a pályán kiharcolni azt, a szurkolók öröme egy esetleges ajándékfeljutással sem lenne teljes, hiszen korábban már több helyen is jelezték, a pályán elért eredményekkel szeretnék kvalifikálni magukat a legjobbak közé.