Klaudia
-4 °C
2 °C

Lesz magyar-olasz augusztusban

2007.06.15. 12:18
Az olasz futballszövetség is megerősítette, hogy a világbajnok válogatott augusztus 22-én Budapesten lép pályára. A Puskás Stadionba 53 ezer szurkoló látogathat majd ki.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján megerősítették, hogy augusztus 22-én a Puskás Ferenc Stadionban barátságos mérkőzésen pályára lép a futballválogattott ellen a világbajnok Olaszország.

Csütörtökön faxüzenet érkezett az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnökétől, amelyben most már az ellenfél is biztossá teszi, hogy Budapestre látogat. Korábban a magyar szövetsgé már bejelentette, jönnek az olaszok, de akkor a FIGC-nél úgy nyilatkoztak, összesen három csapattal tárgyalnak és nem döntötték el, melyik ajánlatot fogadják el.

A mérkőzés előkészületei egyébként már meg is kezdődtek.

A stadiont most kezelő Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójával, ifj. Török Ottóval történt egyeztetés alapján véglegesnek tekinthető, hogy a Puskás Ferenc Stadionban 53 ezer néző láthatja Andrea Pirlóékat. (2004-ben, a brazilok elleni barátságos meccsen 44 ezren mehettek be a korábbi Népstadionba.)

Kisteleki István, az MLSZ elnöke arról tájékoztatta az mlsz.hu-t, hogy várhatóan a jövő héten további részletkérdésekről döntenek, például nyilvánosságra hozzák a belépők árait, és természetesen a jegyértékesítéssel kapcsolatos tudnivalókat is.