Auguszta
-4 °C
2 °C

Csalással vádolt fradisták, szánalmas nyírségiek

2007.06.16. 06:12
Kit érdekel, hogy Real vagy Barca? Kit érdekel az egyre jobb magyar válogatott, amikor ilyen izgalmak vannak? Szombaton eldől, a Nyíregyháza vagy a Ferencváros jut-e fel automatikusan az első osztályba. Az üzengetés már tart, mint az igazi futballt játszó országokban.

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjában az utolsó forduló előtt már csak az éllovas Nyíregyházának és a második helyen álló Ferencvárosnak van esélye a feljutásra. Bár a két csapat nem egymás ellen játszik, az egymást becsmérlő lélektani hadviselés már elkezdődött.

Balhézni mennek a zöldek

A nyírségiek még csütörtökön közöltek egy írást a klub hivatalos honlapján, melyben arra hívták fel a figyelmet: a fővárosiak környezetében minden eszközt bevetnek, hogy ne a nyírségieké legyen az első, automatikus feljutást érő hely.

A szabolcsiak itt elsősorban a Fradi szurkolóira gondoltak, hiszen feltételezéseik szerint, kétszáz fős fradista szurkolókból verbuvált csapat készül a szombati nyíregyházi bajnoki meccsre, hogy ott balhét csináljon és az esetleges büntetéssel - amely akár pontlevonás is lehet - segítse a zöld-fehéreket az első osztályba.

Álruhás megvesztegető

A nyírségi szurkolók fantáziája alaposan beindult, hiszen a következő állításuk szerint "egy magát szparista szurkolónak álcázó provokátor vecsési játékost keresett meg azzal, hogy csapatuk veresége esetére jelentős összeget ígérjen" - áll a klub honlapján, melyen kiemelik, hogy a nyíregyházi csapat minden sportszerűtlen próbálkozástól elhatárolódik.

A Ferencváros szurkolói egy nappal az őket ért vádak után, saját honlapjukon válaszoltak. Úgy vélik, a nyíregyházi klub gyomorforgató módon, nem először támadta meg mind az FTC-t, mind a Ferencváros szurkolóit, hogy pályán kívüli eszközökkel próbálja befolyásolni a bajnokság végkimenetelét. Erre egyébként a héten a Fradi vezetőedzője, Zoran Kuntics is tett utalást egy nyilatkozatában, még a nyíregyháziak közleményének megjelenése előtt.

Perre mennének a fradisták

A zöld-fehér hívek azt szeretnék, hogy kizárólag a pályán elért eredmények alapján jusson vissza csapatuk az első osztályba, hiszen bármilyen más eszköz méltatlan az FTC hírnevéhez. "Szánalmasnak tartjuk, hogy az NySFC-hez hasonló kiscsapatok veszik maguknak a bátorságot, hogy akár szeretett clubunkat, akár táborunkat olyan ténykedéssel vádolják, amelyekkel pontosan ők élnek" - áll a ferencvárosi szurkolók közleményében.

Végezetül arra kérik az FTC vezetését, hogy a klubot és szurkolóit ért sérelmek orvoslásáért indítson bírósági eljárást, továbbá tegyen feljelentést a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságánál.