Valér
2 °C
8 °C

Még mindig csak az NB II. várja a Fradit

2007.06.19. 17:20
Az NB I-re elsőre hiányos nevezést leadó első osztályú csapatok pótolták elmaradásaikat, így a négy, eddig problémás csapat is indulhat a júliusban kezdődő bajnokságban. Az anyagi gondokkal küzdő Tatabányát legjobbja eladása mentheti meg, a Ferencváros kezd belenyugodni az újabb másodosztályú indulásba.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága kedden megállapította, hogy az Újpest FC, az FC Fehérvár, az FC Sopron és a REAC is pótolta nevezésében a korábbi hiányosságokat, így mindegyik klub részt vehet a 2007/08-as élvonalbeli bajnokságban.

A szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a július 21-én, szombaton kezdődő első osztályú bajnokság sorsolását július 5-én, csütörtökön tartják.

Mindeközben a tavaly az NB I-ből licenc hiányában kizárt Ferencváros, miután csak a második helyen végzett az NB II. Keleti csoportjában, hétfőn leadta nevezését a 2007/2008-as másodosztályú küzdelmekre.

A nevezési hiányosságok pótlása után az az esélye maradt a Ferencvárosnak, hogy mégis NB I-es legyen, ha egy élvonalbeli klub nem tud mégsem elindulni júliusban. Úgy tűnt, a Tatabánya anyagi gondokkal küszködik, negyvenmillió forintja hiányozhat a következő évad költségvetéséből. A legjobbját, Dorge Rostand Kouemahát azonban a bajnok Debrecen teszteli, a támadó eladása megoldhatja a pénzügyi válságot.

Persze az sem világos, ha például a Tatabánya nem tud indulni, mindenképp az NB II. jobb másodikja, azaz az FTC indulhat-e helyette. Erre vonatkozóan az MLSZ nem rendelkezik egyértelmű szabállyal.