Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Lemondta a válogatottságot, rálőttek

2007.06.20. 09:54
Saját hazájában lőttek rá Obafemi Martinsra, a Newcastle United nigériai csatárára. A játékos nem sérült meg, utasát azonban eltalálták az álarcos támadók. Martins szerint a támadás mögött az áll, hogy lemondott egy válogatottbeli fellépést.

Magyarországon Huszti Szabolcs lemondta a válogatottságot, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), az év végéig eltiltotta a nemzeti együttestől. Úgy tűnik, Nigériában súlyosabb következményekkel járhat, ha valaki nem akar szerepelni a nemzeti csapatban.

Obafemi Martinsra, a Newcastle United nigériai csatárára az ország fővárosában, Lagosban egy benzinkútnál rálőttek. A 22 esztendős labdarúgó egy barátjával volt, amikor maszkos fegyveresek támadtak rájuk.

Nem rablótámadás volt

A három férfi profi merénylőket megszégyenítő módon folyamatosan lőtt az autóra, melynek több ablaka is betört. A volánnál ülő játékos ugyan megpróbált elmenekülni, de nekiment egy ott parkoló másik járműnek.


Obafemi Martins (jobbra) a László Csaba edzette Uganda elleni válogatott meccsen (fotó: AFP)

Martins később úgy nyilatkozott, véleménye szerint nem rablótámadás volt, hiszen nem kértek tőlük semmit, nem is fenyegetőztek, egész egyszerűen csak elkezdtek tüzelni. "Úgy tűnt, mintha mindenkit ki akarnának végezni, aki az autóban ült" - mondta a korábban az olasz Internazionaléban is megforduló játékos.

A lemondott válogatottság

Véleménye szerint a támadás hátterében az áll, hogy nemrégiben lemondott egy összecsapást a nigériai válogatottban és ez a szurkolók bosszúja. Martins ezek után kijelentette, mivel nem érzi magát biztonságban szülővárosában, így rövid időn belül nem fog hazautazni.

"Azt hittem megfogok halni" - mondta a játékos, akinek végül az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Nem úgy utasának, aki a kezén és a vállán sérült meg.