Ágnes
-1 °C
2 °C

Zidane fia az apja klónja

2007.06.26. 17:05
Kapcsolódók (11)
Megdöbbentően hasolít Enzo Alan Martinez mozgása apja, Zinedine Zidane mozdulataira. A 12 éves fiú a Real Madrid korosztályos csapatának irányító középpályása, de a híres papa miatt más családnéven játszik. Minden más ugyanaz, kivétel, hogy az ifjú tehetségnek dús barna haja van.

A 12 éves Enzo Alan Martinez a Real Madrid korosztályos csapatának 10-es számú játékosa remek szabadrúgás gólt szerzett tavasszal az FC Barcelona elleni derbin. Hasonlót, mint amilyeneket édesapja rugdosott egészen a tavalyi világbajnoki döntőig: a tehetség családneve Zidane.

Zinedine Zidane legidősebb fia szülei kérésére szerepel inkognitóban, de csak rá kell nézni játék közben, egyértelmű, ki az apja. Mozgása félelmetesen hasonlít az aranylabdáséra, ugyanaz a kéztartás, a labdaérintés, a cselek, a passzok, a felépítés: magas, vékony gyerek, pont mint az apja.

Mintha Zinedine klónja lenne, egyszerűen teljesen egyformák a gyepen. Az egyetlen különbség, hogy Zidane Juniornak dús barna haja van. Persze az ősnek is ugyanilyen volt hasonló korában.

Nem tudni, hogy folytatódik a kis Zidane karrierje, de apján kívül további pozitív előjel keresztneve, amit az uruguayi exklasszisról, Enzo Francescoliról kapott: ő volt Zinedine gyerekkori kedvence, a nyolcvanas-kilencvenes években háromszor választották Dél-Amerika legjobbjának.