Géza
-12 °C
-4 °C

A jövő héten bemutatkozik a Fradi angol vevőjelöltje

2007.06.28. 16:15
A Ferencvárosnak titoktartási kötelezettsége van az angol befektetőjelölttel, amit be is tart, ezért a vásárlást megerősítő szándéklevél nem publikus, csak annyit lehet tudni, hogy a jövő héten a cég felelős vezetői sajtótájékoztatót tartanak Budapesten. A pontos időpont, és hogy kik, az még nem dőlt el.

"A Ferencváros vezetése ragaszkodik ahhoz, hogy a tényeknek megfelelően tájékoztatja a sajtót" - rögzítette a klub szerda esti közleménye. Ezt azok után adták ki, hogy az Indexet úgy tájékoztatták az Ferencváros legújabb befektetőjelöltjénél, az angol Scarborough Property Holdingsnál, hogy a cég első embere a napokban nem érkezik Budapestre, mert éppen Ausztráliában tartózkodik. Ezzel együtt a nemrégiben megválasztott új elnök, Rieb György elmondta, már egy szándéklevele is van az angoloktól.

Csütörtökön ezt nem bocsátotta rendelkezésünkre a klubvezető. "Klubunknak titoktartási kötelezettsége van az angolokkal szemben, és ehhez az FTC az üzleti élet szabályait figyelembe véve tartja is magát" - szólt az indoklás a klub hivatalos honlapján.

"A jövő hét második felében közös sajtótájékoztatót tartunk, azon valamennyi vitás kérdésre válaszolunk. Pontos időpontot egyelőre amiatt nem tudok mondani, mert az egyeztetések pillanatnyilag is zajlanak. Azt azonban elmondhatom, hogy a cég felelős vezetői lesznek itt" - mondta a klub kommunikációs igazgatója, Bánki József. Hogy személy szerint kicsoda, hogy Kevin McCabe Ausztráliából hazafelé jövet megáll-e az Üllői úton, az még rejtély.

A Ferencvárosért és a stadionért, valamint a környező telekért a most kiírt ingatlanhasznosítási pályázat győztesének 8,2 milliárd forintot kell fizetni, illetve ki kell egyenlítenie a meglévő adósságot, amiről pontos információk nincsenek, de vélhetően az is milliárdos nagyságrendű.