Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bukott a címvédő a homoszexuális foci-vb-n

2007.10.01. 11:29
Az Argentin Dogok sikerével zárult a homoszexuális labdarúgóklubok világbajnoksága. A hazai együttes a döntőben a címvédő brit Stonewall együttesét győzte le, így részt vehet a jövő évi londoni vb-n.

A házigazda Argentína egyik csapata győzött a homoszexuális labdarúgóklubok idén már tizedik alkalommal, Latin-Amerikában első ízben megrendezett világbajnokságán. A klasszikus focihoz hasonlóan itt is két ősi rivális összecsapása, argentin-brit meccs volt a döntőben.

Hazai győzelem

A fociőrült Argentína toleranciájáról híres fővárosában, Buenos Airesben rendezett, szombaton véget ért tornán rekordszámú, összesen 28 csapat vett részt. Tizenkilenc csapat Amerikából, hét Európából és kettő Ausztráliából. Az eseményt a nemzetközi meleg labdarúgó-szövetség, az IGLFA rendezte az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) támogatásával.

Így ünnepeltek a friss világbajnokok (fotó: AFP)

A döntőben az Argentin Dogok 1:0-ra verték meg az eddigi címvédőt, a brit Stonewall csapatát, s ezzel automatikusban bejutottak a jövő évi londoni vb-re.

Elnöki megnyitó és engedély

A versenyért egyébként tőbb dél-amerikai város, többek között Lima és Rio de Janeiro is versengett. Az esemény komolyságát jelzi. hogy az egész rendezvényt Julio Grondona, az AFA elnöke nyitotta meg és szintén ő engedélyezte, hogy csapatuk a válogatott mezében lépjen pályára.

A csapatok önerőből jutottak el a viadalra, de például a chilei játékosokat Michelle Bachelet államfő személyes adományával támogatta. Ugyanakkor a focinagyhatalom Brazília képtelen volt csapatot küldeni. A szervezők szerint a helyszín kiválasztásában szerepet játszott, hogy Buenos Aires messzemenően toleráns a másság iránt.