Huba
17 °C
33 °C

Pénteken sztrájkolnak a fehérvári focisták

2007.10.04. 00:00
A Fehérvár FC felnõtt labdarúgócsapata nem lép pályára az Újpest FC elleni pénteki Soproni Liga-mérkõzésen, ha a futballisták a találkozóig nem kapják meg elmaradt járandóságaikat.

Nehezen hozták meg ezt a döntést, de úgy érzik, nem maradt más választásuk - indokolt Koller Ákos csapatkapitány.

"Lassan három havi fizetésünkkel tartozik a klub, ezenkívül nem kaptuk meg a két évvel ezelõtti harmadik helyért járó prémiumot sem. Folyamatosan hitegetnek minket, de õszintén szólva nem érezzük a szándékot a tulajdonosok részérõl a helyzet megoldására. Csütörtökön kellene utalniuk a vezetõknek ahhoz, hogy pénteken a számlánkon legyen a pénz, de senki sem adott egyértelmû választ arra a kérdésünkre, hogy ez megtörténik-e. Igazság szerint azt sem tudjuk, hogy ki a futballcsapat tulajdonosa és kié a felelõsség a kialakult helyzetért. Persze azért még reménykedünk, de nagyon nehéz a helyzetünk."

Koller hozzátette, a bizonytalanság okozza a legnagyobb feszültséget a csapaton belül.

"Ha látnánk, hogy ki a tulajdonos és pontosan megmondanák, mikor oldják meg a problémákat, ha lenne egy világos koncepció a megoldásra, akkor várnánk tovább is, de ennek sajnos semmi jelét nem látjuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy rengetegen megharagszanak ránk, de többen a keretbõl, elsõsorban a fiatalok, akik elsõ profi szerzõdésüket írták alá a nyáron, komoly, napi megélhetési gondokkal küzdenek. Sajnos Magyarországon több helyen is azt várják el a futballistáktól, hogy ingyen lépjenek pályára. Az is érdekes, hogy két hónappal a bajnoki rajt után hogyan ürülhet ki a kassza, amikor a bajnokság elõtt egy egész szezonra érvényes költségvetést készítettek a klubnál. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet úgy normálisan felkészülni egy bajnoki meccsre, ha egész héten, az edzés elõtt, alatt és után is a pénzhiány a téma és csak ez foglalkoztatja a játékosokat."

"Várjuk meg a csütörtöki napot, addig nem szeretnék semmit sem mondani, nekem nem az a dolgom, hogy nyilatkozgassak, hanem hogy megpróbáljam megoldani a kialakult helyzetet" - jelentette ki a távirati irodának Gál László, a fehérváriak ügyvezetõje.

"Már pénteken kértem az elsõ fokon eljáró licencadó bizottságot, hogy vizsgálja meg a fehérváriak által beadott dokumentumokat és ha szükséges, akkor tegye meg a megfelelõ lépéseket" - mondta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke az MTI-nek. "Fehérvári részrõl azonban eddig senki sem jelezte az MLSZ-nek, hogy gond lenne a fizetésekkel. A szezon elõtt minden játékos aláírt egy nyilatkozatot, hogy nem tartozik neki a klub. A kilátásba helyezett sztrájkot és a sajtón keresztüli üzengetéseket nem tartom korrekt eljárásnak. Ha akár csak egy játékos is feljelentette volna a klubot az MLSZ-nél, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban fel tudott volna lépni ebben az ügyben. Ez lett volna a futballisták részérõl a tisztességes, támadhatatlan eljárás."