Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Pénteken sztrájkolnak a fehérvári focisták

2007.10.04. 00:00
A Fehérvár FC felnõtt labdarúgócsapata nem lép pályára az Újpest FC elleni pénteki Soproni Liga-mérkõzésen, ha a futballisták a találkozóig nem kapják meg elmaradt járandóságaikat.

Nehezen hozták meg ezt a döntést, de úgy érzik, nem maradt más választásuk - indokolt Koller Ákos csapatkapitány.

"Lassan három havi fizetésünkkel tartozik a klub, ezenkívül nem kaptuk meg a két évvel ezelõtti harmadik helyért járó prémiumot sem. Folyamatosan hitegetnek minket, de õszintén szólva nem érezzük a szándékot a tulajdonosok részérõl a helyzet megoldására. Csütörtökön kellene utalniuk a vezetõknek ahhoz, hogy pénteken a számlánkon legyen a pénz, de senki sem adott egyértelmû választ arra a kérdésünkre, hogy ez megtörténik-e. Igazság szerint azt sem tudjuk, hogy ki a futballcsapat tulajdonosa és kié a felelõsség a kialakult helyzetért. Persze azért még reménykedünk, de nagyon nehéz a helyzetünk."

Koller hozzátette, a bizonytalanság okozza a legnagyobb feszültséget a csapaton belül.

"Ha látnánk, hogy ki a tulajdonos és pontosan megmondanák, mikor oldják meg a problémákat, ha lenne egy világos koncepció a megoldásra, akkor várnánk tovább is, de ennek sajnos semmi jelét nem látjuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy rengetegen megharagszanak ránk, de többen a keretbõl, elsõsorban a fiatalok, akik elsõ profi szerzõdésüket írták alá a nyáron, komoly, napi megélhetési gondokkal küzdenek. Sajnos Magyarországon több helyen is azt várják el a futballistáktól, hogy ingyen lépjenek pályára. Az is érdekes, hogy két hónappal a bajnoki rajt után hogyan ürülhet ki a kassza, amikor a bajnokság elõtt egy egész szezonra érvényes költségvetést készítettek a klubnál. Arról nem is beszélve, hogy nem lehet úgy normálisan felkészülni egy bajnoki meccsre, ha egész héten, az edzés elõtt, alatt és után is a pénzhiány a téma és csak ez foglalkoztatja a játékosokat."

"Várjuk meg a csütörtöki napot, addig nem szeretnék semmit sem mondani, nekem nem az a dolgom, hogy nyilatkozgassak, hanem hogy megpróbáljam megoldani a kialakult helyzetet" - jelentette ki a távirati irodának Gál László, a fehérváriak ügyvezetõje.

"Már pénteken kértem az elsõ fokon eljáró licencadó bizottságot, hogy vizsgálja meg a fehérváriak által beadott dokumentumokat és ha szükséges, akkor tegye meg a megfelelõ lépéseket" - mondta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke az MTI-nek. "Fehérvári részrõl azonban eddig senki sem jelezte az MLSZ-nek, hogy gond lenne a fizetésekkel. A szezon elõtt minden játékos aláírt egy nyilatkozatot, hogy nem tartozik neki a klub. A kilátásba helyezett sztrájkot és a sajtón keresztüli üzengetéseket nem tartom korrekt eljárásnak. Ha akár csak egy játékos is feljelentette volna a klubot az MLSZ-nél, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban fel tudott volna lépni ebben az ügyben. Ez lett volna a futballisták részérõl a tisztességes, támadhatatlan eljárás."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?