Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Nem óvja meg BL-meccsét kapusa megütése miatt a Milan

2007.10.04. 12:07
Mi vagyunk Európa legjobbjai, úgy is kell viselkednünk - indokolta a Milan alelnöke, miért nem próbálják megszerezni óvással a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccs három pontját. A BL-címvédő kapusát egy skót szurkoló ütötte meg a hosszabbítás perceiben Dida előbb utána futott, majd látványosan fetrengett.

A hosszabbításban kellett lecserélni Didát, a Milan kapusát a Celtic elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-meccset.

Nyakon vágták

A BL-címvédő már vesztésre állt, amikor egy skót szurkoló szaladt a pályára épp a Milan kapuja mellett. A néző kitartott kezekkel Dida felé tartott, nyakon csapta, majd továbbsietett.

Így történt (fotók: Gazzetta.it/Sky tv)

A brazil kapus még mérgesen a támadó után szaladt, a La Gazetta dello Sport képsorozatán - amelyet a Sky tévécsatorna közvetítését felhasználva készítettek - azonban a következő kockán már fekszik Dida.

A játékost hordágyon, fájdalmas arccal és borogatással vitték le, majd Zeljko Kalac állt be helyette.

Az eset nem befolyásolt semmit, de ha óvna a Milan, jó eséllyel pályázhatna a három pontra.

Viselkedniük kell

Az olasz klub azonban nem kezdeményez eljárást az európai futballszövetségnél.

"Nem teszünk panaszt. Beszéltem Silvio Berlusconival és a vezetőséggel együtt úgy döntöttünk, nem óvjuk meg a meccset. Mi vagyunk Európa bajnokai, úgy is kell viselkednünk" - jelentette ki határozottan Adriano Galliani alelnök.

Le kellett vinni Didát

Arra a kérdésre, hogy Dida rájátszott-e az esetre, Galliani azt mondta, a szurkoló biztosan megütötte. Az ütés erejéről azonban az alelnök nem tud.

Az eset után egyébként a brit rendőrök a Milan öltözőjében jártak, hogy megkérdezzék, Dida kíván-e feljelentést tenni a támadó ellen. A brazil futballista nemet mondott nekik.

Az esőre fogja a vereséget

A legdrámaibban az edző, Carlo Ancelotti reagált, aki azt mondta, súlyos dolog történt. Igaz, a játékosként és az edzőként is BL-győztes tréner saját bevallása szerint nem látta az esetet. A Milan edzője egyébként érdekes magyarázatot adott a vereségre: bár a Celtic pályája nagyon jó minőségű volt, az eső miatt játékosai nem tudták kontrollálni a labdát.

Önként

Csütörtökön fel is adta magát a támadó. A glasgow-i klub vezetősége örökre kitiltotta a csapat mérkőzéseiről a drukkert. A 27 éves férfi a rendőrségen is jelentkezett, az egyesület közleménye szerint őrizetbe vették.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!