Huba
17 °C
33 °C

Juhász Roland: Lyuk lett a fejemen, tiszta vér a kezem

2007.10.05. 12:25
A bécsi Rapid elleni UEFA-kupa visszavágón hetvenkét percen keresztül erősítette a belga Anderlechtet a magyar válogatott védője, Juhász Roland. A játékosnak egy ütközésnél éktelen lyuk lett a fejbőrén, még a meccs alatt összevarrták a sebét. Az Anderlecht így érdekelt a csoportkör keddi sorsolásán, feltehetően a legjobb besorolást kapja.

A hazai döntetlen után idegenben harcolta ki a továbbjutást Juhász Roland csapata az UEFA-kupa csoportkörébe. Az Anderlecht 1-0-ra győzött a bécsi Rapid otthonában, és ezzel egyetlen belga csapatként állva maradt. A Bruges hatalmas meglepetésre ez egygólos idegenbeli győzelem után hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a norvég Brann Bergentől, a Standard Liege a szentpétervári Zenit ellen búcsúzott. A magyar válogatott védőnek azonban nem csak emiatt maradt emlékezetes a mérkőzés.

A bécsiek nem hajtottak

"Örülök, hogy a lábsérülésem már a múlté, így három meccses kényszerpihenő után a kezdőcsapatban kaptam helyet" - mondta Juhász a találkozó után.

"Jól esett az edző bizalma, hogy amint egészségesnek éreztem magam, egyből visszatett a kezdőcsapatba. A mérkőzés külső szemlélőnek elég unalmas lehetett, mindkét csapat elég jól védekezett. A hazaiaknak gól nélküli döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, így a támadásokat nem erőltették. Aztán mi megszereztük a vezetést, és akkor már a Rapidnak kellett volna változtatnia, de nem igazán tudott."

Az Anderlechttől valamennyi évben elvárás, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen, de ez most nem teljesülhetett, mert a török Fenerbahce búcsúztatta, így nem került a főtáblára. (Tavaly még a belga bajnok jogán ott lehetett.)

Így jobb híján azt várták a vezetők a csapattól, hogy az UEFA-kupa csoportkörében ott legyen, ehhez pedig mindenképpen nyerni kellett vagy legalább két rúgott góllal döntetlent elérni.

Nagy ijedtség

"Jól ment a játék, sajnos csak a 72. percig, amikor is a saját kapum előtt egy beívelésnél a rövid sarok felé futottam az emberemmel, felugrottunk, majd egy nagyon erős fájdalmat éreztem és a földre estem. Nagyon fájt a fejem, egyből odakaptam, és egy lyukat találtam, a kezem pedig tiszta vér lett, nem csoda, hogy megijedtem. Ez után bejött az orvosi stáb mindkét játékoshoz. Bevittek az öltözőbe, ahol elkezdték összevarrni a fejemen tátogó lyukat. Így a meccsből többet nem is láttam, épp a hetedik - és egyben utolsó - öltésnél jártunk, amikor a csapat bejött az öltözőbe. Elég nagy volt az öröm, érthető módon. Nagyon ránk fért már a siker."

Még a meccs után kapott egy különleges kötést, és turbánnal a fején szállt fel a buszra. "Az első ijedtségem nagy volt, de utána jó hírrel szolgáltak az orvosok: ha semmi probléma nem lép fel, akkor vasárnap már játszhatok, igaz valószínűleg rögzítőkötéssel a fejemen. Ez jó hír, mert szeretnék bajnoki meccsen játszani, majd utána hazajönni a válogatotthoz. Úgy tűnik, hogy a lábsérülésem már a múlté, így tényleg nem lesz akadálya annak, hogy a válogatottban is játszhassak a Málta elleni selejtezőn és a lengyelek elleni barátságos meccsen."