Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Vazz, Chelsea helyett Zenitet vettem

2007.10.05. 10:20
Miért lehet könnyen összekeverni a Schalkét az Ajaxszal vagy a Chelsea-vel, a Lyont a Bayernnel, a Marseille-t a Houston Dynamóval? Mert egyformák a mezeik.

Nehéznek tűnhet párhuzamot találni a Chelsea és a Zenit Szentpétervár futballklubok között, de csak addig, amíg meg nem pillantjuk a két csapat mezét.

A londoniak és az oroszok is kékben játszanak, de az Adidas annyira összehozta őket, hogy ugyanazt a trikót adta mindkettőnek. Csak a szponzorfelirat és a címer különbözteti meg a kettőt. Testvércsapatuk lehet a Schalke 04, az oroszoknak végképp, hiszen még a támogató is ugyanaz, csak az egyiken cirill betűkkel van írva.

Klikk az ikermezekre!

A trió még akkor is szinte egyforma, ha idegenbe utazik mérkőzésre: tiszta fehér váltómezeik csak a kék motívumok formáiban különböznek.

Rokonnak tűnhet a Schalke az Ajax Amsterdammal is: európi kupa-, illetve idegenbeli trikóik majdnem ugyanolyanok, mindössze a betétek alakja más.

A Lyon első testvéregyesülete a Bayern München. Mindkettő váltómeze az idei divatnak megfelelően fekete, de még a függőleges piros-kék csík is stimmel. A franciáknál persze csak a feliratig nyúlik, és az ellenkező oldalon van.

Az Umbro a Lyonnak erre a szezonra arany harmadik mezt tervezett, ugyanúgy, mint a CSZKA Moszkvának. Első blikkre ezek is egyformák, egy stadion lelátójáról nézve végképp.

Az Olympique Marseille-nek Európában nincs párja, Amerikában viszont van: Houston Dynamo. A tengerentúliak első számú szerkója a franciák másodikjának másolata vagy fordítva.

A Zenitet elkapkodták, Chelsea még van bőven

A subsidesports.com internetes áruházban rengeteg futballcsapat mezét meg lehet venni, természetesen van Chelsea-ét és Zenit Szentpétervárét is. Pontosabban utóbbi csak lehetett: kedden még lehetett kapni L-es és XL-es méretben, csütörtökre viszont azokat is elkapkodták, pedig öt fonttal drágább volt (45 font), mint a londoniak trikója. Chelsea még van minden méretben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!