István, Vajk
19 °C
33 °C

Várhidi nehéz meccset és győzelmet vár Málta ellen

2007.10.08. 13:40
A szombati, Málta elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a válogatott szövetségi kapitánya és csapatkapitánya is bizakodó. Annak tükrében, hogy egy éve megalázó vereséget szenvedtünk Máltán, már ennek is örülni kell.

"Általában azok az összecsapások a legnehezebbek, ahol papíron gyengébb az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy a máltaiak rendkívül zártan fognak védekezni, és a gyors kontratámadásokkal próbálnak operálni" - vezette fel a Málta elleni szombati, hazai Európa-bajnoki selejtezőt Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapat hétfői találkozóján.

Történelmi vereség

A két csapat legutóbb történelmi mérkőzést játszott: 2006. október 11-én Ta'Qali-ban a hazaiak Andre Schembri duplájának és Michael Mifsud parádés játékának köszönhetően megérdemelten győzték le 2-1-re az akkor még Bozsik Péter irányította magyar válogatottat. Ez a győzelem volt a máltaiak első diadala a selejtezők során, ezt megelőzően 13 éve nyertek tétmeccsen. A magyar vereség az akkori kapitány állásába került, Bozsik menesztése után Várhidi Péter vette át a csapatot.

Gera türelemre int

A magyar együttesben azon a találkozón pályára lépett Gera Zoltán, aki most is a keret tagja. "Nagyon várom már a szombati mérkőzést, hiszen a jelenlegi csapatból egyike vagyok azon játékosoknak, akik testközelből élték át azt a szörnyű kudarcot. A válogatottnál soha nem volt probléma a hangulattal, de a törökök elleni hazai 1-0-ás kudarcot követően egyszerűen nem tudtunk olyan állapotba kerülni a máltai meccsre, hogy jól szerepeljünk."

A csapatkapitány szerint kicsit hasonló helyzetben vannak, mint a moldávok ellen, hiszen mindenki győzelmet vár a csapattól. A West Bromwich Albion légiósa zerint nem kell megijedni, ha az ötödik percben még nem vezetnek 2-0-ra, a folytatásban is türelmesen kell futballozniuk.

Csak hatan maradtak

A máltai vereség óta eltelt időszak változásait jelzi, hogy az akkor pályára lépett labdarúgók közül jelenleg hatan - Gera Zoltán, Halmosi Péter, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Tóth Balázs és Leandro de Almeida - tagjai a válogatott keretének.

Közülük Vanczák és Tóth biztosan nem játszik a Szusza Ferenc Stadionban, előbbi Hajnal Tamással és Priskin Tamással egyetemben eltiltását tölti, utóbbi pedig sérült.

Nincs pótolhatatlan ember

"Úgy gondolom, egy válogatott akkor lehet csak igazán erős, ha a játékosok tökéletesen ismerik a másik gondolatát, így amennyiben valaki kidől a sorból, nem kell különösebben aggódni a pótlása miatt. Természetesen megvannak a megfelelő helyettesek a sérültek és az eltiltották posztjára, így a felálláson nem fogok változtatni, tehát a megszokott 4-3-3-ban kezdünk. Lehetőség szerint minél hamarabb gólt kell rúgnunk és akkor nem lehet baj" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány.