Auguszta
-7 °C
0 °C

Végetér az Üllői úti kiszorítósdi

2007.10.12. 10:59
Megállapodott egymással a Ferencváros vezetése és a szurkolók érdekképviselete, hogy ezentúl mindenki korlátozás nélkül megnézheti a csapat meccseit és a jövőben nem kísérik biztonságiak a drukkereket az idegenbeli mérkőzésekre.

Abbahagyja a kiszorítósdit a Ferencváros és a csapat szurkolótábora. Hetek óta zajlott az a játék a klub biztonsági szolgálata és a drukkerek között, hogy több száz szurkolót nem engedtek be a hazai meccsekre, arra hivatkozva, hogy veszélyeztetnék a biztonságos lebonyolítást. A szurkolók szerint azonban a kitiltottak között voltak hatéves gyerekek is, többen pedig a biztonságiak embertelen hangnemére és stílusára panaszkodtak.

A kitiltott fradisták válaszul erre bejelentett rendezvényként a klubház előtt szurkoltak a meccsek alatt, amelyekre nem juthattak be.

Csütörtök este az FTC vezetése és a drukkereket képviselő Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) megállapodott abban, hogy mindenki megkülönböztetés nélkül látogathatja a meccseket és erről közleményt is adtak ki.

"A Ferencvárosi Torna Club vezetésének és a Ferencváros Szurkolók Szövetségének jelenlévő képviselői a Fradi-család egységének érdekében túllépnek az elmúlt hónapok szurkolókat és a Ferencvárost egyaránt sújtó tévedésein, vélt és valós sérelmein. A mai naptól minden Ferencváros-szurkoló megkülönböztetés nélkül a jelenleg hatályos szabályzatok betartása mellett látogathatja az FTC mérkőzéseit" - kezdődik a közs nyilatkozat.

A korábban már bevált gyakorlatnak megfelelően az FSZSZ vállalja, hogy az idegenbeli mérkőzéseken önszerveződve biztosítja a fegyelmet, így az FTC nem is küld biztonságiakat ezekre az alkalmakra.

A szurkolói szervezet kérésére az FTC egyeztetést kezdeményez a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ), hogy vizsgálja felül zéró tolerancia elvének bizonyos kitételeit. A szövetség ugyanis a rasszista bekiabálások mellett a futball vezetőire tett durva negatív megjegyzéseket is zankcionálja.

A klub és a szurkolók abban is megegyeztek, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek egymással.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!