Tekla
9 °C
20 °C

Magabiztos győzelem a Málta elleni Eb-selejtezőn

2007.10.13. 18:42
Az egy évvel ezelőtti Málta elleni szégyenletes Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett vereség "visszavágóján", a magyar labdarúgó-válogatott a játékot végig irányítva, és számtalan helyzetet kihagyva is simán nyert.

A magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt mérkőzéseken tudatosan, jól játszott, így sokakban felmerült a kérdés, mire lesz képes Málta ellen. Az ellenfélről annyit sejteni lehetett, hogy a védekezést helyezi előtérbe, a kérdés csak az volt, a megfiatalított magyar együttesnek lesz-e elég türelmi kivárni, amíg hibáznak.

Régen látott kezdés

Ugyanakkor a hazai csapat jó néhány játékosában ott volt a két együttes tavalyi összecsapása, melynek során gyenge játékkal, csúfos vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Ezúttal azonban hatalmas vehemenciával szálltak harcba Geráék, az ellenfél sokáig a saját térfeléről sem tudott kijönni. Várhidi Péter együttese végig irányította a játékot, szebbnél szebb támadásokat vezetett, és csak a máltai kapusnak volt köszönhető, hogy a szünetre nem lett többgólos a magyar együttes előnye.

A máltai kapus gátolta meg a gólzáport

A gólt azért így sem úszták meg, hiszen a 34. percben egy jobboldali szöglet után Dzsudzsákhoz került a labda, aki a túloldalról remekül emelt vissza, és a szabadon hagyott Feczesin hat méterről szép mozdulattal fejelte e labdát a kapuba.

A szünet után ugyanott folytatta a magyar együttes ahol abbahagyta, sorra vezette támadásait, de vagy rosszul döntöttek az utolsó emberek, vagy Haber kapus védett bravúrral. A meccs képe alapján attól nem kellett tartani, hogy egyenlítenek a máltaiak, de Tőzsér parádés szabadrúgásgólja végleg megnyugtatott mindenkit.

Nem volt ilyen nagy a küzdelem

Úgy tűnik a magyar együttes mostanra már nemcsak bravúrgyőzelmeket tud aratni (Olaszország), hanem az úgynevezett kötelezőmeccseket (Bosznia, Málta) is megtudja nyerni. Mindenesetre a találkozó után a nézők vastapssal köszöntek el a csapattól, amely szerdán Lengyelországgal játszik barátságos mérkőzést.

Európa-bajnoki selejtező, C csoport:

Magyarország-Málta 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 9000 néző, v.: Arm Nalbandjan (örmény)

Magyarország:
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Balogh Béla - Vass Ádám, Tőzsér Dániel, Filkor Attila (Buzsáky Ákos, 75.) - Dzsudzsák Balázs (Leandro de Almeida, 88.), Feczesin Róbert (Rajczi Péter, 83.), Gera Zoltán

Málta:
Justin Haber - Kenneth Sciluna, Luke Dimech, Brian Said, Ian Azzopradi - Kevin Sammut (Udo Nwoko, 65.), Roderick Briffa, Ivan Woods (Roderick Bajada, 90.), George Mallia, - Michael Miffsud - Andre Schembri (Terence Scerri, 83.)

gólszerzők: Feczesin (34.), Tőzsér (77.)
sárga lap: Juhász (52.), illetve Woods (8.)

Nyilatkozatok:
"Büszke vagyok a csapatomra, a játékosok minden pillanatban maximálisan koncentráltak. Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, nagyot lépett előre a máltai futball az elmúlt időszakban. A komolyabb célkitűzéseinket sikerült elérni, hiszen van már stílusa a válogatottnak, a gerinc kialakult, a közönség pedig ismét megszerette a nemzeti együttest" - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi kapitány.

"Gratulálok a magyar válogatottnak. Úgy alakult a meccs, ahogy vártam, hiszen láttam, hogy a magyarok rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt egy évben. Masszív védekezés után, kontrákkal szerettünk volna operálni, de ez nem sikerült. A magyarok egyénileg sokkal jobban képzett labdarúgók, így nem meglepetés a győzelmük. Ellenfelünk jól kamatoztatta tudását, gyors volt és határozott. A második találat, úgy gondolom, a forduló gólja lesz Európában" - mondta Dusan Fitzel, a máltaiak szövetségi kapitánya.

Olvasónk meglátta a fényt az alagút végén. Turchányi Miklós képe.