Tekla
8 °C
20 °C

Kecskeméten alázták a Fradit

2007.10.13. 15:40
Megalázták, majd a levonulás során kinevették a Ferencváros játékosait Kecskeméten, ahol a labdarúgó NB II rangadóján a hazaiak simán nyertek a borzalmasan játszó zöld-fehérek ellen.

A pénteki nap egyik vezető híre az volt, hogy kibékült egymással a Fradi vezetése és a szurkolók azon csoportja, amely az elmúlt hetekben a stadion előtt "szurkolt". A döntés értelmében tehát már mindenki bemehetett Kecskeméten, ahol az NB II Keleti csoportját vezető hazaiak fogadták a negyedik helyen álló Fradit.

A Fradinak rossz előjel volt, hogy a tavalyi szezonban Kecskeméten veszítette el első pontjait, majd az Üllői úton a kecskemétiek ellen a veretlenségét is a csapat. Az akkori fiaskó Gellei Imre vezetőedző állásába került.

Mindkét együttes bátran kezdett, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az első félóra végén a tavasszal két gólt is szerző Yannich mesteri labdát adott Kormosnak, aki szép mozdulattal lőtt a zöld-fehérek hálójába. A Fradi még nagyobb hangsúlyt helyezett a támadásokra, minek következtében a hazaiak egy gyors kontra végén még a szünet előtt növelni tudták előnyüket.

A második félidőben is a Fradi kezdett aktívabban, de valamirevaló helyzetet nem sikerült kialakítania a Ndjodo vezette támadósornak. Ennek ellenére nem a támadók voltak a leggyengébbek, hanem a Dragóner, Mátyus, Vasas fémjelezte védősor.

Előbb ismét Yannich szerzett olyan gólt, melyet bármelyik pályára hívott szurkoló megtudott volna akadályozni, ám a sorban álló vendégvédőknek ez nem sikerült, majd Mátyus rúgott akkora lyukat, hogy Izsákról kellett visszahozni a jobb lábát.

Eközben még Vincze Ottó bizonyította be miért nem lett a Barcelona játékosa - tök feleslegesen kiállítatta magát -, majd jött a Fradi-játékosok számára legfájóbb rész, amikor a kecskeméti szurkolók hangos nevetése mellett az öltözőbe vonulniuk.

A Kecskemét győzelmével már nyolc ponttal vezet az egyre jobban széteső Ferencváros előtt.

Kecskeméte TE - Ferencváros 4-0 (2-0)

Kecskemét, 4000 néző, vezette: Bede

Gólszerzők: Kormos (28.), Yannick (45., 61.), Kopunovics (78.)
Csere: Balázs helyett A. Kopunovics (56.), Kormos helyett Ábel (75.), Yannick helyett Szabó T. (84.), ill. Kulcsár helyett Nagy S. (38.), Bartha helyett Fitos (65.)
Sárga lap: Balázs (23.), Gyagya (47.), Lovric (79.), ill. Vasas (17.), Bartha (33.), Vincze O. (37.), Lazics (68.), Lipcsei (82.)
Kiállítás: Vincze O. (63.)