Huba
19 °C
33 °C

Várhidi büszke a csapatára

2007.10.14. 14:15
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton magabiztos játékkal győzte le Máltát Európa-bajnoki selejtezőn. Várhidi Péter szövetségi kapitány azonban nem csak az eredmény miatt büszke a csapatára. Véleménye szerint a komolyabb célkitűzéseiket sikerült elérniük, hiszen a válogatottnak mostanra már stílusa van és a közönség is megszerette a csapatot.

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelt a Málta elleni 2-0-ás sikerrel végződött Európa-bajnoki selejtező után.

"Büszke vagyok a csapatomra, a játékosok maximálisan odafigyeltek minden pillanatban. Egy jó máltai együttest sikerült legyőznünk, nagyot lépett előre az ország futballja az elmúlt időszakban. A komolyabb célkitűzéseinket sikerült elérni, hiszen van már stílusa a válogatottnak, a gerinc kialakult, a közönség pedig ismét megszerette a nemzeti csapatot" - kezdte értékelését a szakember.

A tréner úgy véli, a siker egyik kulcsa az volt a Szusza Ferenc Stadionban, hogy a futballisták tökéletesen alkalmazták az előre begyakorolt taktikai formációkat, valamint egyénileg betartották az utasításokat.

Csak a helyzetkihasználás bosszantja

"Elégedettnek kell lennünk, hiszen a mai modern futballban már csak nagyon ritkán fordulnak elő nagy különbségű győzelmek, ugyanakkor még így is elpuskáztunk jó néhány lehetőséget, tehát ha valamivel nem vagyok elégedett, akkor az a helyzetkihasználás" - tette hozzá Várhidi.

A meccs képei

A mérkőzés egyik legjobbja az első gólt szerző Feczesin Róbert volt. A Brescia fiatal támadója a 34. percben Dzsudzsák Balázs beadását csúsztatta a kapu bal oldalába, emellett egyedüli csatárként rendkívül sokat őrlődött a máltai védők között.

Az egység a legnagyobb erő

"Nagyon nehéz volt feltörni a védelmüket, hiszen folyamatosan nyolc emberrel védekeztek. Nagyon örülök neki, hogy sikerült gólt szereznem, mindig is hangoztattam, hogy ha odakerülök a csapatba, akkor szeretném a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Úgy gondolom, a jelenlegi válogatottnak talán az egység a legnagyobb ereje és ebből tudunk építkezni a jövőben" - nyilatkozta az MTI-nek Feczesin.

Tőzsér élete gólját lőtte

A második gólt Tőzsér Dániel, az AEK Athén középpályása szerezte egy ritkán láthatóan tökéletesen kivitelezett szabadrúgásból: "Azt hiszem, talán életem egyik legszebb gólját rúgtam. Igaz, nagyon nagy szerencse is kell ahhoz, hogy az ember így eltalálja a labdát. Fantasztikus érzés, hogy a tizedik válogatottságomat góllal tudtam megünnepelni."

A magyar válogatott legközelebb szerdán, 20 órakor Lódzban Lengyelország ellen lép pályára barátságos mérkőzésen.