Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

A világ leghülyébb kapusa a lengyeleké

2007.10.15. 10:45
A lengyel Bartosz Białkowski hatalmas hibájának köszönhetően a spanyolok Lengyelországban is nyerni tudtak az U21-es labdarúgó Eb-selejtezőn. Nézze meg a videót, és nevessen az év eddigi legnagyobb kapushibáján.

Létfontosságú meccset vívott egymással a lengyel és a spanyol U21-es labdarúgó-válogatott, melyet végül egy hatalmas kapushiba döntött el. A csoportban a meccs előtt a spanyolok két győzelemmel álltak, míg a lengyeleknek már becsúszott egy Oroszország elleni vereség.

Így a lengyeleknek csak a győzelem jelenthette azt, hogy versenyben maradnak a továbbjutást jelentő első helyért. A 69. percig kiegyenlített játék folyt a pályán, akkor azonban a lengyel kapus, Bartosz Białkowski borzalmas - bár a semleges szurkolók számára inkább vicces - mozdulata eldöntötte a meccset.

Egy spanyol előreívelés után könnyedén beengedhette volna a labdát a tizenhatoson belülre, de inkább kijött a büntetőterületen kívülre és elkezdett dekázgatni. A rátámadó spanyoltól azonban megijedt és három dekázgatás után - miközben sikerült majdnem 180 fokot fordulva a saját kapuja felé állni - kézzel ütötte át a labdát a támadón, majd kirúgta azt.

A támadó azonnal reklamált, de nem volt rá szükség, hiszen a játékvezető látta az esetet és kiállította a kapust. A játékostársak ugyan megszokásból reklamáltak, de nem sok sikerrel. A lengyel kapitány azonban ekkorra már valamennyi cserelehetőségét elhasználta, így egy mezőnyjátékosnak kellett beállnia a kapuba.

A helyére beállt társ ugyan sokáig rendezgette a sorfalat, de az Atletico Madridban szereplő Manuel Jurado szabadrúgását - melyet egy közepes szintű kapus is könnyedén védett volna - nem tudta hárítani. A folytatásban még a Barcelonában szereplő Bojan Krkic is betalált, így végül a lengyelek pont nélkül maradtak és nagy valószínűséggel a továbbjutásról is lemondhatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!