Ilona
17 °C
32 °C

Szíjjal verték szét a Sevilla futballistájának fejét

2007.10.15. 12:43
A legutóbbi világbajnokságra kijutó Togo kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán Malitól, a feldühödött hazai drukkerek ezek után az ellenfél játékosainak támadtak. "Háború zajlott a pályán, az öltözőben" - mondta a mali szövetségi kapitány.

Valóságos háborúba torkollott az Afrika Kupa selejtezősorozata keretében rendezett Togo-Mali futballmérkőzés, amelynek végén sok embert kellett kórházba szállítani. Több, Európában játszó mali klasszis is megsérült.

A pályára betörő, köveket és üvegeket dobáló hazai nézők vandál támadásait az váltotta ki, hogy kedvenceik 2-0-ra kikaptak a vendégektől, akiknek soraiban jól ismert európai légiósok is helyet kaptak.

Közülük a spanyol Sevillát erősítő Frederic Kanoute és Seydou Keita egyformán legalább egy hónapra kidőlt, közülük előbbi járt rosszabbul, mivel - a spanyol EFE hírügynökség jelentése szerint - csatos szíjjal ütötték meg úgy, hogy sebét össze kellett varrni.

A madridi As úgy tudja, hogy Kanoutét üveggel dobták fejbe. Nem úszta meg a loméi "kalandot" Mamadi Sidibé, az angol Stoke City csatára sem, őt a mellén szúrták meg.

Jean-Francois Jodar, a mali válogatott szövetségi kapitánya a párizsi L'Equipe-nek úgy nyilatkozott, hogy "valóságos háború zajlott a pályán, az öltözőben - ahová a játékosaim és szurkolóink tömegesen bemenekültek - mindenfelé folyt a vér."

A vendégcsapat órákkal a vasárnapi meccs után, erős rendőri védelem mellett jutott ki a repülőtérre.

Az esélyesebb Mali ezzel ki is jutott az Afrika Kupára, míg Togo kiesett, mert Benin megelőzte a csoportban. Benin lett a harmadik legjobb csoportmásodik, éppencsak megelőzte Ugandát, amelyik válogatottat László Csaba irányítja. László csapata így nem került be a legjobb tizenhat közé.