Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szíjjal verték szét a Sevilla futballistájának fejét

2007.10.15. 12:43
A legutóbbi világbajnokságra kijutó Togo kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán Malitól, a feldühödött hazai drukkerek ezek után az ellenfél játékosainak támadtak. "Háború zajlott a pályán, az öltözőben" - mondta a mali szövetségi kapitány.

Valóságos háborúba torkollott az Afrika Kupa selejtezősorozata keretében rendezett Togo-Mali futballmérkőzés, amelynek végén sok embert kellett kórházba szállítani. Több, Európában játszó mali klasszis is megsérült.

A pályára betörő, köveket és üvegeket dobáló hazai nézők vandál támadásait az váltotta ki, hogy kedvenceik 2-0-ra kikaptak a vendégektől, akiknek soraiban jól ismert európai légiósok is helyet kaptak.

Közülük a spanyol Sevillát erősítő Frederic Kanoute és Seydou Keita egyformán legalább egy hónapra kidőlt, közülük előbbi járt rosszabbul, mivel - a spanyol EFE hírügynökség jelentése szerint - csatos szíjjal ütötték meg úgy, hogy sebét össze kellett varrni.

A madridi As úgy tudja, hogy Kanoutét üveggel dobták fejbe. Nem úszta meg a loméi "kalandot" Mamadi Sidibé, az angol Stoke City csatára sem, őt a mellén szúrták meg.

Jean-Francois Jodar, a mali válogatott szövetségi kapitánya a párizsi L'Equipe-nek úgy nyilatkozott, hogy "valóságos háború zajlott a pályán, az öltözőben - ahová a játékosaim és szurkolóink tömegesen bemenekültek - mindenfelé folyt a vér."

A vendégcsapat órákkal a vasárnapi meccs után, erős rendőri védelem mellett jutott ki a repülőtérre.

Az esélyesebb Mali ezzel ki is jutott az Afrika Kupára, míg Togo kiesett, mert Benin megelőzte a csoportban. Benin lett a harmadik legjobb csoportmásodik, éppencsak megelőzte Ugandát, amelyik válogatottat László Csaba irányítja. László csapata így nem került be a legjobb tizenhat közé.