Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Az angoloknak elegük van McClarenből

2007.10.18. 15:32
A Moszkvában 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után az angol lapok kevésbé foglalkoznak gyanús tizenegyest ítélő spanyol bíróval, mint a bűnbakká tett és régóta támadott Steve McClarennel.

Az angol napilapok egytől-egyig Steve McClaren szövetségi kapitányt okolják a labdarúgó-válogatott szerdán Oroszországban elszenvedett vereségéért.

Már nem rajtuk múlik

Az angolok a Luzsnyikiben játszott mérkőzés elején megszerezték a vezetést Wayne Rooney góljával, a hazaiak azonban a csereként beállt Roman Pavljucsenko két találatával öt perc alatt megfordították az eredményt. Igaz, az első gól előtt a spanyol Medina Cantalejo tévedésből ítélt büntetőt az oroszoknak a tizenhatoson kívül esett szabálytalanságért. Négy percen belül duplázott Pavljucsenko, Paul Robinson kapus épp elé ütött ki egy távoli lövést és nem hibázott.

Ha Oroszország megnyeri hátralévő két selejtezőjét (Izrael és Andorra ellen egyaránt idegenben) Angliát kiejtve biztos résztvevője lesz a 2008-as Európa-bajnokságnak.

A The Sun szerint a McClaren vezette elkényeztetett angol sztárok küzdeni tudásban kikaptak az oroszoktól, s megint cserben hagyták nemzetüket.

Bűnbakok vannak

A bulvárlap élesen szembeállítja a kínlódó futballistákat és a vébédöntőbe jutott rögbiseket, akik a Sun szerint épp küzdeni tudásukkal mutattak példát. A lap a szurkolók elkeseredettségét is visszaadta, akik szintén McClarenben látják a kudarc fő okát, mert képtelen volt a harci kedvet feléleszteni a futballistákban. A drukkerek szerint Anglián fog röhögni egész Európa, mert rossz az edzője és a játékosokat egyáltalán nem érdekli, hogy a nemzeti csapatban játszanak.

A Daily Mirror azt írta: "Süllyedünk! Angliát megtorpedózta a Pavljucsenko vezette orosz tengeralattjáró." A cikk szerint a vereség után a továbbjutás, ahogy a szövetségi kapitány állása is már csak egy hajszálon múlik.

"A büntető megítélése is sokkoló volt, de McClaren döntései ezt is felülmúlták" - írta a Daily Mail. "Guus Hiddink orosz szövetségi kapitány túljárt angol munkatársa eszén."

"Hasonlóan a tavalyi horvát mérkőzéshez, most is túlságosan védekező volt a csapat, ezért a sokat hibázó - mégis mindig kezdőként szereplő - Paul Robinson kapus gyenge teljesítményének következtében megint vereséget szenvedett" - vélekedett a Daily Telegraph. "Az angol labdarúgó szövetség most fizeti meg az árát annak, hogy Sven-Göran Eriksson utódjának keresésekor szó nélkül elsiklott Guus Hiddink neve mellett".

Majd jön José

A szövetség ügyvezető igazgatója, Brian Warwick kiállt McClaren mellett és azt mondta, amíg van esély, küzdenie kell a válogatotnak az Eb-szereplésért.

A beugró csapatkapitány, Steven Gerrard azonban már kevésbé bizakodó. "A kijutás most már nagyon kétségesnek tűnik. Majd a végén kiderül, Izrael még tehet nekünk egy szívességet.

Gerrard arról is beszélt, hogy az öltözőben egészen gyászos volt a hangulat és magukra kell vállalniuk a felelősséget a vereségért.

A brit lapok már az Eb-selejtező előtt arról cikkeztek, ha nem sikerül a kijutás az alpesi Eb-re, McClarennek mennie kell és külföldi edző jön a helyére. Az pedig leginkább a Chelsea-től kirúgott Jose Mourinho lehetne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!