Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Jobb csapatot is meg tudunk szűrni

2007.10.18. 16:10
A szövetségi kapitány, Várhidi Péter továbbra is úgy véli, hogy a jövő csapatát építi. A két hátralévő selejtezőre sincs konkrét elvárása, sem Moldova, sem a címvédő, már Eb-résztvevő görögök ellen. Magyarország a negyedik helyet még elérheti csoportjában.

Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a lengyelországi barátságos mérkőzésen a szervezettség hozta meg a győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott számára.

A cserék lendítettek a játékon

"Játékosaim rendkívül összeszedetten, koncentráltan futballoztak, így védekezésünk tökéletes volt, a lengyelek nemigen jutottak a kapunk közelébe" - árulta el a siker titkát a szakvezető. "Ez azért is dicséretes, mert az olaszok és a törökök után harmadszor sikerült bebizonyítanunk, hogy jobb csapat ellen is képesek vagyunk megfelelően szűrni az ellenfél akcióit."

A szakember úgy vélte, hogy a második félidőben azért sikerült együttesének játékban is felülkerekednie a hazaiakon, illetve megszerezni a győztes gólt, mert a szünetben becserélt két futballista, Halmosi Péter és Priskin Tamás is sokat lendített a csapatjátékon.

"Próbáljunk meg a realitás talaján maradni. Mi még csak a jövő csapatát építjük. Ugyan minden meccsen nyerni akarunk, de nem szabad túlzott terheket rakni a fiatalok vállára, ezért konkrét elvárás továbbra sincs az idén hátralévő két Európa-bajnoki selejtező mérkőzésünkre. Soha nem gondolkodtam pontokban és ezen a moldovai és a hazai, görögök elleni meccsre sem változtatok" - mondta a sikeresség kapcsán Várhidi. A kapitány megfiatalított válogatottja azt a bravúrt érte el, hogy 20 év után győzte le a lengyeleket, Lengyelországban pedig 45 év után volt jobb. Közvetlenül a meccs után Várhidi azt mondta: most már van mire szerények lennünk.

A negyedik helyezés elérhető

Várhidi kitért arra is, hogy az U21-es válogatottba beférő játékosai miért nem a korosztályos csapat keddi tétmérkőzésén szerepeltek.

"Ez megint egy felpumpált dolog, ami számomra egyszerűen érthetetlen. Róth Antallal megbeszéltük, hogy aki az A-válogatottban szerepel, az nem játszik az U21-esben. Ez érthető is, hiszen aki egész múlt héten a felnőtt Eb-selejtezőre készült, az csak hétfőn csatlakozott volna Róth keretéhez, kedden pedig már játszott volna? Kollégám is természetesen azokban bízik, akik egész héten vele készültek az aktuális rivális ellen. Nem mellékesen pedig a klubok is elvárják, hogy játékosuk csak egy válogatottban szerepeljen, az pedig teljesen egyértelmű, hogy mind a játékosnak, mind a klubnak, de a válogatottnak is az a jobb, ha a felnőtt együttesben jutnak szóhoz."

A csoportjában jelenleg ötödik magyar válogatott idén még két Eb-selejtezőn lép pályára, november 17-én Moldovában vendégeskedik, majd négy nappal később a címvédő és már biztos Eb-résztvevő görögöket fogadja. Várhidi csapatának reális esélye van a negyedik hely megszerzésére, ugyanis csak egy pont a hátránya a bosnyákokkal szemben, akiknek viszont csupán egy találkozójuk van hátra, akkor a továbbjutásért küzdő Törökországhoz látogatnak. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény a magyaroknak kedvezne, mivel mindkét mérkőzésen legyőzték a bosnyákokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?