Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Az angolokban már a bukik sem bíznak

2007.10.18. 15:45
A brit William Hill fogadóirodánál továbbra is a németek Eb-győzelme fizet a legrosszabbul, míg az angolok jelenleg kétszer annyi pénzt hozhatnak, mint egy hónappal korábban.

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők háromnegyedén túlvannak a csapatok és bár a legtöbb csoportban eldőlt a továbbjutás, maradt még számos nyitott kérdés. Ugyanakkor az angol William Hill fogadóirodánál már a győztesre is lehet fogadni, természetesen az elmúlt két forduló eredményeinek tükrében egyes csapatokra alaposan megváltozott paraméterekkel.

Német, olasz, francia a sorrend

A bukik szerint a végső győzelemre továbbra is az elsőként kijutott németek a legesélyesebbek, akárcsak egy hónappal ezelőtt, most is 5/1-hez adják a győzelmüket. Ám amíg szeptemberben az angolok és az olaszok hétszeres nyereménnyel álltak a második helyen, most az olaszok már egyedüliként másodikak hatszoros szorzóval.

A harmadik helyen az olaszokkal egy csoportban szereplő, így akár az előző kárára kijutó franciák következnek hétszeres nyereményt ígérve. Őket a továbbjutástól egy pontnyira álló hollandok és spanyolok követik egyaránt nyolcszoros nyereménnyel. (Még egyik csapat sem helye száz százalékos az Eb-n, mégis szinte biztosra vehető.)

Az angolok rontottak legtöbbet a helyzetükön

A selejtezők végét szintén jó pozícióban váró portugálokra tízszeres, míg a korábban második helyen álló angolokra tizennégyszeres pénzt fizet az iroda. Az eset érdekessége, hogy az angolok továbbjutása most már nem csak rajtuk múlik, hiszen ha az oroszok hozzák mindkét hátralévő meccsüket és a horvátok egy pontot szereznek két meccsen, úgy Rooney-ék nem lesznek ott az osztrák-svájci rendezésű tornán.

Ennek ellenére az angolok csoportjában vezető horvátok még mindig több pénzt hoznak a most rájuk fogadóknak, hiszen a csehekkel együtt 16-szoros pénzt is lehet rájuk fogadva nyerni. A magyar csoportból már továbbjutott, címvédő görögök 33-szoros, míg az egyre reménytelenebb helyzetben lévő törökök ennek a dupláját hozhatják. (Meglepetésre ugyanennyit ér az Eb előre leggyengébb együttesének tartott - házigazdaként szereplő - osztrákok esetleges végső győzelme is.)

A finnek fizetnek a legjobban

A törökök sorsa ugyanakkor azoktól a norvégoktól függ, akikkel novemberben döntik el a második továbbjutó hely kérdését, Norvégiában. Ennek ellenére az északi sikerre fogadók nyolcvanszoros pénzt nyerhetnek. A jelenlegi állás szerint a legtöbbet a valószínűleg ki sem jutó finnek Eb-győzelmével lehet keresni, hiszen a bolgárok 750-es szorzójánál is jobban fizetnek. Egész pontosan a rájuk feltett összeg ezerszeresét hozhatják, ami pontosan kétszerese az egy hónappal korábbi oddszuknak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!