István, Vajk
19 °C
33 °C

Közel a kieséshez a BL-ben a Liverpool

2007.10.25. 13:02
A felénél tart a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelme és eddig a világszenzációk ugyan elmaradtak, de így is több meglepő eredmény született. Ezek közül talán a tavalyi döntős Liverpool gyengélkedése emelkedik ki.

A csoport:

A sorsolásnál a Liverpool szurkolói örülhettek, hiszen számukra viszonylag könnyűnek tűnt a négyes. Jelenleg azonban a csapatuk az utolsó helyen áll, három meccsből szerzett egy ponttal. Pedig jól indult ez az idény a portói döntetlennel, utána azonban két nem várt vereség következett: otthon a Marseille ellen, idegenben a Besiktastól. Így a hátralévő meccseken a győzelmek mellett az ellenfelekre is figyelni kell, hiszen előfordulhat, hogy a 'Pool szerez még hét pontot és mégis kiesik. A legkényelmesebb helyzetben a Marseille van, ugyanakkor, ismerve a francia csapatokat, nem elképzelhetetlen, hogy a végén mégsem sikerül a továbbjutás.

A csoport állása:

1. Olympique Marseille 7 pont, 2. FC Porto 5, 3. Besiktas 3, 4. FC Liverpool 1

A hátralévő mérkőzések:
Liverpool- Beºiktaº, Porto- Marseille
Beºiktaº- Marseille, Liverpool-Porto
Marseille- Liverpool, Porto- Beºiktaº

B csoport:

Itt még kuszább a helyzet, hiszen a jelenlegi csoportelső Chelsea mellett a többi csapat is reménykedhet a továbbjutással kapcsolatban. A Valencia-Schalke-Rosenborg hármas eddig szépen körbeverte egymást, és a norvégok jelenleg csak azzal előzik meg riválisaikat, hogy nekik sikerült pontot szerezniük a csoport legesélyesebbjétől. A londoniak feltehetően továbbmennek, de hogy ki mehet velük, bizonytalan. A Valenciának a legjobb a helyzete, a Rosenborg könnyen kiszállhat a küzdelemből.

A csoport állása:

1. Chelsea 7 pont, 2. Rosenborg 4, 3. Schalke 04 3 (2-3), 4. Valencia 3 (2-4)

A hátralévő mérkőzések:
Valencia - Rosenborg, Schalke - Chelsea
Rosenborg - Chelsea, Valencia - Schalke
Chelsea - Valencia, Schalke - Rosenborg

C csoport:

A várakozásoknak megfelelően a Real Madrid magabiztosan vezet, míg a többiek itt is szépen elszedegetik egymástól az értékes pontokat. Így a Laziónak a Real elleni döntetlenje nem sokat ért, ha emellett kikapott az Olympiakosztól és csak döntetlenre volt jó a Werder Bremen ellen. Ugyanakkor a németeknek sincs sok okuk az örömre, hiszen otthon kaptak ki a görög Olympiakosztól. Így talán nem is meglepő, hogy a hármasból jelenleg a görögök állnak a továbbjutó helyen.

A két vereség után győztes Werder visszahozta esélyeit, de a hátralévő két idegenbeli meccs nem ígér sokat. Az Olympiakosz lehet a másik befutó.

A csoport állása:

1. Real Madrid 7 pont, 2. Olympiakosz Pireusz 4, 3. Werder Bremen 3, 4. SS Lazio 2

A hátralévő mérkőzések:
Lazio - Bremen, Olympiakosz - Real Madrid
Bremen - Real Madrid, Lazio - Olympiakosz
Real Madrid - Lazio, Olympiakosz - Bremen

D csoport:

A toronymagas esélyes Milan skóciai veresége miatt még mindenki továbbjuthat, de erre jelenleg a Benficát és a Celticet is legyőző ukrán Sahtar Donyecknek van a legnagyobb sansza. Ugyanakkor a Celtic még otthon játszik két riválisával is, míg a Benfica már csak a Milant fogadja.

A csoport állása:

1. AC Milan 6 pont (7-4), 2. Sahtar Donyeck 6 (4-4), 3. Benfica 3 (2-3), 4. Celtic Glasgow 3 (2-4)

A hátralévő mérkőzések:
Celtic - Benfica, Sahtar - Milan
Benfica - Milan, Celtic - Sahtar
Milan - Celtic, Sahtar - Benfica

E csoport:

A német bajnok Stuttgarton már csak a csoda segíthet, miként az elmúlt években a BL-ben meghatározó szereplővé előlépett Lyon sorsa is már mások kezében van. Ugyanakkor a Rengers leginkább lyoni sikerének köszönhetően bízhat a továbbjutásban, míg a Barcelona valószínűleg már pontot sem fog veszíteni a csoportküzdelmek során.

A csoport állása:

1. FC Barcelona 7 pont (5-0), 2. Glasgow Rangers 7 (5-1), 3. Olympique Lyon 3, 4. VfB Stuttgart 0

A hátralévő mérkőzések:
Lyon - Stuttgart, Barcelona - Rangers
Stuttgart - Rangers, Lyon - Barcelona
Rangers - Lyon, Barcelona - Stuttgart

F csoport:

A legpapírformább csoport. A Manchester simán vert mindenkit és már csak a nyolcaddöntő sorsolása miatt van izgulnivalója. A Roma ha nem is könnyedén, de legyőzte a portugál Sportingot és a Kijevet, de Tottiék sorsa valószínűleg a két idegenbeli meccsen dől el. Ugyanakkor a portugálok éppen abban bízhatnak, hogy két azonos súlycsoportú riválisukat hazai környezetben fogadják. A magyar edzőpáros által irányított Dinamo Kijev hiába játszott kétszer is otthon, eddig még pontot sem szerzett, így még az UEFA-kupát jelentő harmadik hely is messzinek tűnik Szabó Józseféknek.

A csoport állása:

1. Manchester United 9 pont, 2. AS Roma 6, 3. Sporting Lisboa 3, 4. Dinamo Kijev 0

A hátralévő mérkőzések:
Manchester United - Dinamo Kijev, Sporting - Roma
Dinamo Kijev - Roma, Manchester United - Sporting
Roma - Manchester United, Sporting - Dinamo Kijev

G csoport:

Az olasz bajnok Internazionale az első fordulóban elszenvedett veresége után két győzelmet aratott, így magabiztosan vezeti a csoportot. Az olaszverő Fenerbahce a folytatásban két idegenbeli meccsét lehozta döntetlennel, így joggal bízhat benne, ha nyeri a hazai találkozóit, továbbjut. Ebbe leginkább a törökök mögött egy ponttal lemaradó PSV-nek lehet beleszólása, míg az orosz CSZKA már csak az UEFA-kupában bízhat.

A csoport állása:

1. Internazionale 6 pont, 2. Fenerbahce 5, 3. PSV Eindhoven 4, 4. CSZKA Moszkva 1

A hátralévő mérkőzések:
Internazionale - CSKA Moskva, Fenerbahçe - PSV
CSKA Moskva - PSV, Internazionale - Fenerbahçe
PSV - Internazionale, Fenerbahçe - CSKA Moszkva

H csoport

Az F csoporthoz hasonlóan ez a négyes is a papírforma eredményeket hozta. Az Arsenal könnyedén - többek között BL-gólcsúcs-beállítással - veri ellenfeleit, míg az elmúlt két szezonban UEFA-kupát nyerő spanyol Sevilla az első forduló sima veresége után otthon verte a keletieket. A román Steaua és a cseh Slavia valószínűleg a további eurómilliókat jelentő harmadik helyért vív majd nagy csatát.

A csoport állása:

1. Arsenal 9, 2. FC Sevilla 6, 3. Slavia Praha 3, 4. Steaua Bucuresti 0

A hátralévő mérkőzések:
Steaua - Sevilla, Slavia - Arsenal
Sevilla - Arsenal, Steaua - Slavia
Arsenal - Steaua, Slavia - Sevilla