Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Chelsea FC, avagy a félrekúrók klubja

2008.03.02. 10:10
Nem bírnak magukkal a futballisták a Chelsea-nél: az utóbbi három hónapban három játékosuk lőtt gólt idegenben, de nem a pályán. Előtte exedzőjük, José Mourinho titkos viszonyára derült fény, másfél éve a klubtulaj, Roman Abramovics vált el egy fiatalabb nő miatt.

Házasságszédelgők klubjává alakul a Chelsea FC, ha a 2006 őszén kezdődött sorozat folytatódik: másfél éve a klubtulajdonos Roman Abramovics, egy évvel később az akkori edző, José Mourinho titkos kapcsolatára derült fény. Múlt decemberben a csatár Claudio Pizarro orgiázott, idén januárban a védő Ashley Cole, februárban a legújabb igazolás, Nicolas Anelka egyéjszakás partnere pakolt ki.

A főnök ügye tiszta: megismerkedett egy fiatal orosz modellel, feleségétől 2007 márciusában elvált. Azóta is a 15 esztendővel fiatalabb, 25 éves Darja Zsukovával él, az exasszony mintegy félmilliárd fontot kapott a különváláskor.

Házassági szerződés hiányában Abramovics 10-11 milliárd fontos vagyonának fele is elúszhatott volna, ha Angliában válnak, de Oroszországban más szabályok érvényesek, megúszta ennek töredékével.

José Mourinho félrelépése kínos volt. Nagyon is, felesége és a világ egyszerre, a The Sun című bulvárlapból tudta meg, hogy a Special One (A Kivételes, ahogy Mourinho magát nevezi) valóban különleges kapcsolatban állt 2001 és 2003 között. Setubalban felesége, Matilde (azaz Tami), akkori csapatának városában, Leiriában pedig egy Elsa Luna nevű hölgy várta haza.

Megcsalók, szeretők, megcsaltak - galéria

Az 1989 óta nős futballtréner északra szerződött, de a család nem költözött vele. Egy üzletben bukkant a tíz évvel fiatalabb, most 34 éves Elsára, aki eladóként dolgozott. A románc annyira komoly volt, hogy amikor Mourinho a Portót edzette, együtt is éltek nyolc hónapig, titokban. De ez semmi ahhoz képest, hogy a menedzser egy ideig feleségeként mutatta be Elsát portói barátainak. Állítólag.

2002 végén a viszony gyengült, mert Tami, a feleség is Portóba ment a két gyerekkel, majd 2004 nyarán az edző Londonba, a Chelsea-hez igazolt. Elsa, aki a sztorit jó pénzért adta el a Sunnak, állítja, 2003-ban találkozgattak utoljára. José Mourinho nem vált el, jelenleg is Tamival él.

A válás valószínűleg fel sem merült Claudio Pizarrónál, hiszen neki csak egyetlen görbe éjszakáért kellett felelnie. Hazája, a perui válogatott edzőtáborában néhány csapattársával kimozdult szórakozni egy dél-amerikai vb-selejtező után, és az este orgiával végződött. Meg is úszta volna, de a csapatvezetők ügyet kreáltak a történtekből, közölték a sajtóval, hogy kizárják a keretből a futballistát, mert elhagyta a tábort, megszegve a házirendet.

Innét már könnyen kiderült, hogy néhány örömlánnyal szórakoztak. Nagyobb balhé nem lett belőle, Pizarrót visszavették, igaz, három nap múlva, a következő meccsen újra kikaptak.

Válik viszont Ashley Cole, a balhátvéd. Ha megnézzük, kitől, nyugodtan mondhatjuk, a világ leghülyébb futballistája: csak egy idióta csal meg olyan nőt, mint Cheryl Tweedy. A Girls Aloud lánypopbanda tagját egy angol fodrásznőre cserélte le, mintegy fél órára, tökrészegen, egy haverja lakásának egyik helyiségében.

Aimee Walton is a The Sunnak adta el a sztorit. Cheryl először hitt a férjének, aki tagadott, de miután a hölgy egyre részletesebben számolt be a történtekről, felkereste ügyvédjét. A legutóbbi hírek szerint válnak, Cheryl egyedül ment pihenni, már nem hordja a jegygyűrűt. A Sunnak súgó barátok szerint azzal búcsúzott Ashtől: "Ezt sosem tudom megbocsátani neked!"

A megcsalás koronázatlan királya januárban érkezett a Chelsea-hez. Nicolas Anelka, aki a világ legdrágább futballistája, alig néhány hete élt Londonban, amikor egy manchesteri hölgy fölkereste a News of The World szerkesztőségét, és beszámolt róla, hogy hónapokig a francia csatár szeretője volt.

Ez nem is lett volna baj, ha Anelkát nem várja Párizsban a menyasszonya, Barbara, akit a románc ideje alatt feleségül is vett. Natalie Merriman egy divatüzlet eladója, Anelka vásárolt nála, a barátjával elkérette a lány telefonszámát - érthetetlen, hogy egy futballsztárnak hogy nem lehet még ennyi önbizalma se -, majd küldött néhány sms-t, és összejöttek.

Az, hogy hazudott, és azt mondta, barátnője sincs, vagy hogy a nemiszervéről küldött mms-t Natalie-nak, semmiség ahhoz képest, hogy még az esküvőjének napján is kapott tőle rövid szöveges üzenetet a szeretője. A csúcs persze ez: amikor a marokkói ceremóniáról hazatért, újra kereste Miss Merrimant, és azt füllentette, nem ő, hanem a bátyja nősült meg a hét végén. A lány inkább az újságok esküvői fotóinak hitt: a viszony véget ért.

Azt eddig nem írták meg a lapok, Barbara és Nicolas házassága mennyire boldog.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!