Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Tarolt a szél, de futballozni így is lehet

2008.03.04. 16:33
A hétvégi Emma orkán két budapesti labdarúgócsapat stadionjában is okozott károkat, bontott tetőt, döntött fákat. A biztosító fizet, a kárelhárítás zajlik, a futballisták edzenek.

A Ferencvárosnál milliós, a Kispestnél százezres nagyságrendű az Emma-kár.

Az Albert Flórián-stadion fogadóépületének teteje sérült meg, tudta meg az Index Kaszás Páltól. A létesítményvezető azt mondta, a pontos kárösszeget még nem tudják, a vizsgálat zajlik, jövő hét elejére készül el. Kaszás szerint három- és ötmillió forint között lesz a számla vége. Magának a pályának nem lett baja.

Kispesten az anyagi csapás kevésbé súlyos, százezres nagyságrendű, mondta Horváth László. A temészeti kár viszont jelentős, részletezte a létesítményigazgató, több fa kettétört, többet gyökerestül csavart ki a szél.

A vihar a támogatókat sem kímélte, felborított több tucat reklámtáblát. Törtek az ablakok, de a tetőszerkezet nem sérült, Horváth László szerint azért, mert tavaly újították fel.

A kluboknak kifizeti a károkat a biztosító - majd a kárfelmérés után. A javítások már elkezdődtek a stadionokban, így semmi sem akadályozza a csapatokat a felkészülésben és a mérkőzések zavartalan lebonyolításában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!