Konstantin
12 °C
25 °C

Mindenki magyarázza meg, ha tudja

2008.03.06. 19:22
A Magyar Labdarúgó Szövetség, amely mellesleg csak vendég lett volna a Puskás Ferenc Stadionban, hivatalos közleményt adott ki. Ebben elismerte, ami már eddig is világos volt: elmarad a világranglista-vezetővel június 4-ére tervezett válogatott mérkőzés. A szövetség magyarázatot vár a szervezőktől és az argentinoktól is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan is állást foglalt, ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszik a magyar labdarúgó-válogatott Argentínával.

Rosszul kezdődik

Annak ellenére, hogy a New Line Events nevű, az MLSZ-től független cég február elején a stadionnyár rendezvénysorozatot ezzel a meccsel akarta elindítani, és jelentős kommunikációs kampányt is ígért, egy hónapnak sem kellett eltelnie, hogy kiderüljön, semmi nem lesz a lendületes startból.

"Függetlenül attól, hogy a mérkőzés előkészítésével kapcsolatos valamennyi teendő a szervezők felelőssége volt, az MLSZ-t a történtek miatt súlyos erkölcsi és anyagi kár érte, annak következtében, hogy az argentin szövetség egyértelműen két mérkőzésre ígérkezett el egyazon napra" - áll a szövetség friss kommünikéjében.

Rossz időpontok

Egy bocsánatkérő levélben az argentin szövetség részéről csütörtökön javaslat érkezett az MLSZ-be, hogy válogatottjuk vendégszereplésére más időpontban (elképzeléseik szerint május 28-án vagy június 22-én) kerüljön sor, de ezek a dátumok részben a közvetlen szomszédságunkban zajló Európa-bajnokság, részben szakmai megfontolások miatt a magyar testületnek elfogadhatatlanok voltak.

"Az MLSZ őszintén sajnálja, hogy rajta kívül álló okokból a szurkolókat megfosztották egy világszínvonalúnak ígérkező sportélménytől, és várja mind az argentin szövetség, mind a szervezők további hivatalos tájékoztatását" - olvasható a közleményben.

Faxon azt ígérték

Az argentin szövetség (AFA) kedden jelentette be, hogy a világranglistán éllovas válogatott június 4-én Mexikóval játszik felkészülési mérkőzést San Diegóban, holott ugyanerre a napra volt - vagy nem volt - lekötve a magyarok elleni találkozó. Tény, hogy az argentin szövetség faxon visszaigazolta a június 4-ére tervezett magyar-argentint, a dokumentumot az Index is közreadta.

Gál Sándor, a jegyértékesítésért felelős IBUSZ-vezető az MTI-nek elmondta, február 21-től 850 belépő talált gazdára az irodán keresztül. Mivel más cégeken keresztül is hozzá lehetett jutni a tikettekhez, Gál nem tudott pontos számot közölni az összes eddig eladott jegyről.

Az IBUSZ-jegyek számát alapul véve kb. 2500 belépőt vásárolhattak a szurkolók. Nem mellékesen a leggyorsabb jegyvásárlóknak értékes nyereményeket ígértek. Arról, miként lehet visszaváltani a jegyeket, a szervező New Line Events adhat felvilágosítást, amelynek ügyvezetője, Erdős László jelenleg Argentínában tárgyal. Azt Erdős még délelőtt elmondta, már letétbe helyezték az argentinok fellépéséért járó összeg egy részét, és keresik a megoldást a kialakult helyzetre.