Illés
17 °C
28 °C

Blatter örökre eltiltaná a lábtörőket

2008.03.07. 11:05
A jelenlegi futball legnagyobb problémáját a veszélyes szerelések okozzák, hangoztatta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter. A svájci vezető drasztikus szigorral szállna szembe a súlyos sérülést okozókkal.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter is megdöbbent a két héttel ezelőtti brutális lábtörésén az angol bajnokságban. A február 23-ai Birmingham City-Arsenal bajnokin Martin Taylor a harmadik percben kettétörte a brazil-horvát Eduardo lábát úgy, hogy kis híján amputálni kellett a sérült végtagot.

Eduardo a szezon hátralévő részét és az Európa-bajnokságot is kénytelen kihagyni, kilenc hónapig tart a rehabilitációja, míg a törést okozó védő, Martin Taylor mindössze hárommeccses eltiltást kapott.

"A veszélyes becsúszó szerelések okozzák a legnagyobb problémát a játékban. Akik szándékosan sérülést okoznak az ellenfelüknek, azoknak nincs többé helyük a pályán. Nem lehet mindenáron nyerni - mondta Blatter a Telegraphnak. - Az ilyen momentumok nemcsak a futballpályán, hanem bárhol máshol is szörnyűek."

"A mostani hétvégén ezekről az esetekről és a játékvezetői felfogás megváltoztatásáról kell beszélnünk, javításán kell fáradoznunk. A játékvezetőknek tudatában kell lenniük, hogy a jó játékosok a védelmükre szorulnak. A védőket azonnal figyelmeztetniük kell, szemmel kell tartaniuk, a játékon belül és kívül egyaránt."

A FIFA elnöke szót ejtett a homoszexualitás kérdéséről is. "Vannak meleg játékosok, de ők egyelőre nem vállalják fel önmagukat, mert tartanak attól, hogy ebben a férfias sportágban ez nem fér bele. De nézzük meg a női futballt, ott egyre többen fedik fel másságukat" - mondta.