Diána
12 °C
27 °C

Paolo Maldini a folytatáson gondolkodik

2008.03.07. 12:20
Csütörtöki cikkünkben visszavonultattuk, ám valószínű, hogy Paolo Maldini mégsem fejezi be a futballt a szezon végén. Főnökei és családtagjai azt akarják, 40 évesen is folytassa, és neki sincs ellenére még egy év a Milanban.

Elképzelhető, hogy mégsem fejezi be 23 éve tartó profi pályafutását Paolo Maldini. A 39 éves futballista az idény elején bejelentette, 2008 májusában visszavonul, csütörtökön még úgy tűnt, lejátszotta élete utolsó BL-meccsét, ám pénteken már valószínűbb, hogy folytatja.

"Szeretem ezt a sportot, szeretek edzeni, a papám meg a mamám pedig különleges adottságokkal látott el" - nyilatkozta az olasz Sky televízió egyik műsorában a Milan védője, utalva arra, közel 40 évesen is képes felvenni a fiatalok tempóját.

Maldini 1985 januárja óta több mint ezer futballmérkőzésen szerepelt, klubjával, a Milannal mindent megnyert, a válogatottal vb- és Eb-döntőt játszott.

"A környezetem biztat, vállaljak még egy évet. Berlusconi és Galliani is ezt akarja. Meglátjuk." A Milan elnöke és alelnöke a keddi, Arsenal elleni vereség után közölte a sajtóval is, szívesen vennék, ha Maldini maradna.

Az elmúlt egy évben sokat volt sérült a világklasszis, az utóbbi hetekben viszont rendszeresen játszik, szinte teljesen felépült.

"Három hónapja sokkal rosszabbul voltam, de már jól érzem magam. Ráadásul ismét azon a poszton focizhatok, mint tíz éve" - mondta a csapatkapitány, aki visszatért eredeti helyére, balhátvédnek.

Néhány éve egy másik Milan-védő, Alessandro Costacurta került hasonló helyzetbe: 37 évesen bejelentette, abbahagyja, de felesége modellkarrierje miatt, ami sok utazással járt, meggondolta magát, újra lement edzésre.

2006 őszén a Bajnokok Ligájában szerepelt legidősebb játékos lett, 2007 júniusa óta, amikor utolsó meccsén gólt rúgott, a Serie A legidősebb gólszerzője. Tavaly júniusban, 41. születésnapja után fejezte be végleg.