Valér
-2 °C
0 °C

Senkinek sem kellett a Vecsés-Fradi

2008.03.10. 13:59
Hosszas huzavona után eldőlt, hogy a REAC pályáján fogadja a Vecsés a Ferencvárost az NB II. hét végi fordulójában. A vecsésiek már annak örülnének, ha nem lenne veszteséges a mérkőzés, bár egy esetleges győzelem anyagi gondjaikat is enyhítené.

Annak ellenére hogy a labdarúgó másodosztály keleti csoportjában a Vecsés meghatározó szerepet játszik, és a klub 100 éves fennállására, 2011-re az első osztályú tagságot tűzte ki célul, a csapat stadionja még hagy kívánnivalót maga után.

Senki nem akarta a Fradit

Ennek köszönhető, hogy továbbra sem tudják otthon fogadni a Ferencváros együttesét. Tavaly a Puskas-stadionban játszottak, idén azonban sokáig úgy tűnt, sehol nem tudják lebonyolítani a meccset.

Földvári Tibor, a Vecsés elnökhelyettese elmondta, végül hétfő délelőtt sikerült megegyezniük a REAC együttesével, így vasárnap Rákospalotán látják vendégül a zöld-fehéreket.

Vasárnap fél három

"Azt még megértettem, hogy Újpesten nem akartak vendégül látni minket, mert féltik a stadionjukat az esetleges rongálástól. Pedig vagyunk olyan jó viszonyban a fradistákkal, hogy lement volna balhé nélkül a meccs" - mondta Földvári, aki azt sem értette, miért nem engedi az MLSZ, hogy a Vecsés pályaválasztói jogáról lemondva az Üllői úton rendezze a találkozót.

"Így maradt a REAC, a Vasas és a Csepel; végül az első mellett döntöttünk, mert ott az első perctől kezdve örömmel láttak bennünket. A meccset a rendőrség kérésére vasárnap, március 16-án rendezzük meg, 14.30 órai kezdettel."

4500 jegy a Fradinak

Földvári elmondta, a szervezőkkel és a rendezőkkel egyeztetve 5000 nézőt engednek be a találkozóra, és a Fradi részére átadnak 4500 jegyet. Az ügy elhúzódása miatt csak most kezdik el nyomtatni a belépőket, de remélik, szerdára-csütörtökre készen lesznek, és elővételben is meg lehet venni őket.

"Ha nullára hozzuk ezt a meccset, már sikeresen zárjuk a fordulót. Ha március 15-én nagyobb stadionban rendezhettük volna, talán 8-10 ezer ember is kilátogat a Fradi ellen. Komoly kiadást jelent, hogy ezúttal nekünk kell állni a rendezvény biztosítását is. Ugyanakkor mi mindenki ellen győzni akarunk, így egy esetleges diadal igazán pozitívvá is tehetné a hétvégét" - mondta Földvári.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!