Szilvia
5 °C
16 °C

Ronaldinho is irigykedhet erre a két gólra

2008.03.11. 06:48
Két meccs három találatát választottuk ki a hétvége európai futballmeccseiről: egy mázlis/balszerencsés, egy zseniálisan cseles és egy pengés találatot. Videók.

Kevesebb nagy gól esett a hétvégi európai futballbajnokikon, mint általában, de három kiemelkedőt azért találtunk.

A Liverpool-Newcastle Premier League-meccsen kettő is akadt: az egyik nem is nagy, de látványos és piszok mázlis, a másik zseniális.

Az elsőt Jermaine Pennant rúgta, pontosabban rúgatták vele. Egy pontatlan kiugratást könnyedén lekapcsolt José Enrique, a vendégek spanyol védője, és az ötös sarkáról megpróbálta kivágni. Csakhogy a mögötte érkező Pennantet találta lábszáron, pedig ő még fel is ugrott, hogy ne kerüljön a labda az útjába. Sikertelenül, a labda átpörgött szerencsétlen kapus fölött, és a hálóban kötött ki.

Néhány perccel később Fernando Torres nem bízott a véletlenben, Steve Gerrard passzánál pimasz testcsellel elküldte a kapust és a védőt, majd az üres kapuba gurított. A zseniális csatár a bajnokságban 19, a szezonban összesen 25 gólnál jár. Robbie Fowler óta, azaz bő évtizede ő lesz az első liverpooli futballista, aki eléri a 20 bajnoki gólt egy idényben. (Egyet megelőlegeztünk neki, van még kilenc meccs a végéig.)

Harmadik gólunk Franciaországban, a Lyon-Bordeaux rangadón született. A 4-2-es győzelemmel a hazaiak valószínűleg biztosították sorozatban hetedik bajnokságukat, a döntőnek nevezhető találkozón az első két gólt Mathieu Bodmer rúgta.

A második egészen zseniális volt: egy hosszú átadást mellel maga elé tett, esernyős mozdulattal átfűzte a védőt, majd egy pattanás után a levegőbe ugorva, ollózós mozdulattal küldte a kapuba a labdát.

Torresét is megcsodálhatta, de ezt végképp irigyelheti akár Ronaldinho is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?