Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Ronaldinho is irigykedhet erre a két gólra

2008.03.11. 06:48
Két meccs három találatát választottuk ki a hétvége európai futballmeccseiről: egy mázlis/balszerencsés, egy zseniálisan cseles és egy pengés találatot. Videók.

Kevesebb nagy gól esett a hétvégi európai futballbajnokikon, mint általában, de három kiemelkedőt azért találtunk.

A Liverpool-Newcastle Premier League-meccsen kettő is akadt: az egyik nem is nagy, de látványos és piszok mázlis, a másik zseniális.

Az elsőt Jermaine Pennant rúgta, pontosabban rúgatták vele. Egy pontatlan kiugratást könnyedén lekapcsolt José Enrique, a vendégek spanyol védője, és az ötös sarkáról megpróbálta kivágni. Csakhogy a mögötte érkező Pennantet találta lábszáron, pedig ő még fel is ugrott, hogy ne kerüljön a labda az útjába. Sikertelenül, a labda átpörgött szerencsétlen kapus fölött, és a hálóban kötött ki.

Néhány perccel később Fernando Torres nem bízott a véletlenben, Steve Gerrard passzánál pimasz testcsellel elküldte a kapust és a védőt, majd az üres kapuba gurított. A zseniális csatár a bajnokságban 19, a szezonban összesen 25 gólnál jár. Robbie Fowler óta, azaz bő évtizede ő lesz az első liverpooli futballista, aki eléri a 20 bajnoki gólt egy idényben. (Egyet megelőlegeztünk neki, van még kilenc meccs a végéig.)

Harmadik gólunk Franciaországban, a Lyon-Bordeaux rangadón született. A 4-2-es győzelemmel a hazaiak valószínűleg biztosították sorozatban hetedik bajnokságukat, a döntőnek nevezhető találkozón az első két gólt Mathieu Bodmer rúgta.

A második egészen zseniális volt: egy hosszú átadást mellel maga elé tett, esernyős mozdulattal átfűzte a védőt, majd egy pattanás után a levegőbe ugorva, ollózós mozdulattal küldte a kapuba a labdát.

Torresét is megcsodálhatta, de ezt végképp irigyelheti akár Ronaldinho is.