Valér
-1 °C
0 °C

Mancini nyáron elhagyja az Intert

2008.03.12. 10:53
A Liverpooltól elszenvedett BL-nyolcaddöntős vereséget követően Roberto Mancini bejelentette, nem tölti ki a szerződésében vállalt időt, nyár végén távozik az Intertől.
"Utolsó két és fél hónapomat töltöm az Inter élén. A játékosokkal már közöltem ezt, így már elmondhatom mindenkinek. A döntést korábban meghoztam, nincs összefüggésben a mostani vereséggel - fogalmazott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a tréner. - Tájékoztattam a klubelnököt, Massimo Morattitt is, akivel egyébként soha nem volt problémám. Most az a fontos, hogy továbbra is összeszedetten futballozzunk itthon. Az Inter mindig is nagycsapat lesz, függetlenül attól, hogy ki az edzője" - folytatta a tréner.

A milánói alakulat 1-0-ra kapott ki kedden este, és mivel a nyolcaddöntős összecsapás első mérkőzésén is alulmaradt - 2-0-ra -, kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A 43 éves edző 2004 óta irányítja az Internazionale szakmai munkáját. Ez idő alatt két bajnoki címet, két Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert az együttessel. Ráadásul közel áll ahhoz, hogy a harmadikat is begyűjtse, hiszen nagy előnnyel vezetik az aktuális bajnokságot.

Több játékos is nagyon meglepődött a hír hallattán. Julio Ricardo Cruz semmit sem tudott az egészről. "Persze ha így döntött, akkor azzal nem lehet mit tenni. Most hogy a Bajnokok Ligájától elbúcsúztunk, egyetlen célunk lehet, hogy megnyerjük a bajnokságot."

Döbbenetének adott hangot Cambiasso is. "Lehet, hogy ezt mondta Mancini, én most tudtam meg, teljesen meg vagyok lepve. Előre kell tekintsünk, jól kell zárjuk ezt a szezont, meg kell nyerjük a bajnokságot, ami egyáltalán nem könnyű feladat. Erősek vagyunk és képesek erre a feladatra, de ezt már bebizonyítottuk korábban is."

Massimo Moratti elnök még nem kommentálta az eseményeket, de az olasz lapok már kombinálnak. A jól értesültek Mourinho érkezéséről beszélnek, de szóba került Rafa Beníteznek, sőt a Fiorentina trénerének, Cesare Prandellinek a neve is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!