Huba
17 °C
33 °C

Arsenal a Liverpool ellen a BL-ben

2008.03.14. 13:27
A labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé került négy angolból az Arsenal és a Liverpool összekerült, a Manchester a Romát, a Chelsea a Fenerbahcét kapta. A Barcelonának a német Schalkét kell legyőznie, ha akar valamit.

A svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek és elődöntőinek sorsolását. A párosítást négy angol csapat mellett egy-egy olasz, spanyol, német és török együttes várta. A Bajnokok Ligája történetében még nem fordult elő, hogy a legjobb nyolc között négy azonos országbeli együttes legyen.

Az eddigi csúcs a legjobb nyolc között három csapat volt egy országból, 2000-ben mindhárom spanyol (Real Madrid, Barcelona, Valencia), 2003-ban mindhárom olasz (Milan, Juventus, Inter) tovább is jutott, így az elődöntőben is három-három csapatuk volt.

A sorsolás előtt nyilvánvaló volt, hogy nincs kiemelés és irányított sorsolás, így akár össze is kerülhet a négy angol. A csapatok nevét Rinat Daszajev, az 1988-as Európa-bajnokságon második helyén végzett szovjet válogatott kapusa húzta ki.

Elsőként az Arsenal együttesét emelte ki az urnából, a londoniak ellenfele a Liverpool lesz. A két csapat április első tíz napjában háromszor találkozik egymással, hiszen az első meccs előtt a bajnokságban is összecsapnak. Eddig nemzetközi kupákban még nem futottak össze. Ha az Arsenal jut tovább, elmondhatja, hogy mindkét tavalyi döntőst elbúcsúztatta, míg liverpooli siker esetén ismét létrejöhet a 'Pool-Chelsea elődöntő, ami eddig mindig döntőbe jutást hozott Gerrardéknak.

A második párban a Roma otthon kezd, Tottiéknak a Manchester United ellen kellene túljutni az elődöntőhöz. A két együttes amellett, hogy idén a csoportküzdelmekben is egy négyesben volt (1-0, 1-1 angol szempontból), szinte napra pontosan egy éve is találkozott, akkor az angolok a visszavágón aratott 7-1-es sikerükkel megsemmisítették az olaszokat.

A negyeddöntőig három vereséggel és mindössze hat rúgott góllal eljutó német Schalke kapta a spanyol bajnokságban botladozó Barcelonát, míg a legjobb nyolc közé kerüléssel történelme legnagyobb sikerét elérő Fenerbahce otthon kezd a Chelsea ellen.

A folytatásban kisorsolták az ágakat is, ami azt jelenti, az Arsenal-Liverpool továbbjutója a Fener-Chelsea negyeddöntő győztesével találkozik. A másik ágon így létrejöhet a sokak által finálénak várt Manchester-Barcelona elődöntő. A döntőben a házigazda szerepét a Manchester ágáról bejutó csapat kapja.

A BL negyeddöntő párosítása:

Arsenal (angol)-FC Liverpool (angol)
AS Roma (olasz)-Manchester United (angol)
Schalke 04 (német)-FC Barcelona (spanyol)
Fenerbahce (török)-Chelsea (angol)

Az elődöntőben:
Arsenal (angol)/FC Liverpool (angol)-Fenerbahce (török)/Chelsea (angol)
Schalke 04 (német)/FC Barcelona (spanyol) -AS Roma (olasz)/Manchester United (angol)
Az első mérkőzéseket április 1-én és 2-án rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.