Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heten leléptek, tízen maradtak a kubaiak

2008.03.14. 16:16
Emberfelettit nyújtott a kubai U23-as labdarúgó-válogatott Honduras ellen Orlandóban. Két góllal vesztettek, de miután a csapat fele lelépett, csak tízen bírtak kiállni a meccsre, úgyhogy ez igazán szép eredmény.

Hatvanhét percig tartotta magát a huszonhárom év alatti kubai labdarúgó-válogatott a Honduras elleni olimpiai selejtezõn, utána azonban gólt kapott, majd a hajrában még egyet.

A hírnek így kevés jelentõsége lenne, de tegyük gyorsan hozzá: ez nem rossz eredmény, mert Kuba tíz emberrel állt ki, és így is játszotta végig a meccset. A találkozó elõtt hét kubai távozott a keretbõl, így elõfordult az, ami járási vagy iskolameccseken szokott: csere nélkül eggyel kevesebben várták a kezdõ sípszót. A történelmi képet meg is nézheti itt.

A hét kubai között volt kapus, védõ, középpályás, csatár egyaránt, vagyis minden csapatrészbõl kiesett legalább egy alapember.

Õk valószínûleg politikai menedékjogot kapnak, tartózkodási helyük egyelõre nem ismert. Yenier Bermudez csapatkapitánnyal együtt négyen távoztak, ketten késõbb döntöttek úgy, hogy õk sem akarnak játszani.

Az Orlandóban rendezett meccs után González szakvezetõ kiemelte, nagyon komoly játékot nyújtottak, a helyzettel nem tudott mit kezdeni, muszáj volt elfogadnia a körülményeket. Hozzátette: soha nem gondolta volna, hogy ilyen elõfordulhat valaha is.