Olivér
4 °C
8 °C

Megtalálták a legbunkóbb német labdarúgót

2008.03.20. 13:07
A német Bild a Bundesliga-játékosok szavazatai alapján felállította a legbunkóbb labdarúgók listáját. Kahn csak a kilencedik, ezer szabálytalanság is csak a negyedik helyre elég.

A német Bild című újság internetes oldalán megnevezte azt a tíz játékost, akit az ellenfelek - finoman fogalmazva - a legellenszenvesebbnek tartanak a Bundesligában.

A tizedik helyen a fél Európa által csábított brazil Diego található. A Werder Bremen játékosát leginkább azért nem szeretik, mert előszeretettel használja kezeit, így teremt előnyt magának.

Mark van Bommel

Kilencedik az idén nyáron visszavonuló Oliver Kahn. A Bayern München kapusától többnyire saját csapattársai is félnek, ha véletlenül egy csatár ütközik vele, alapból leüvölti a fejét. Ha szerencsétlen vissza is szól, az volt élete utolsó mondata.

A nyolcadik helyen a Bochum védője, Thomas Zdebel található, akiről elég annyit mondani, 97 szabálytalanságával és 13 sárga lapjával ő a rekorder az idei szezonban. A hetedik Dárdai Pál csapattársa, Josep Simunics, akivel a magyar játékosnak is volt gondja, amikor horvát riválisa nehezményezte, hogy túl keményen lépett oda neki edzésen.

A hatodik Victor Agalit a Schalkéban játszó Bordon röviden jellemezte: "Aki ismeri Agalit, az tudja, milyen." A 28 esztendős nigériainak a Rostock a kilencedik klubja. Az ötödik hannoveri Altin Laláról annyit, hogy a Bayern elleni meccsén sérülést okozott Riberynek és Zé Robertónak is. Amikor ezt szóvá tették, annyit mondott: "A futball nem balett."

Negyedik a Hamburg játékosa David Jarolim. A cseh középpályás játékára két korábbi klasszis, a Leverkusennél tevékenykedő Völler és a Wolfsburg együttesét irányító Felix Magath is kiakadt már. Ezt leginkább azzal érdemelte ki, hogy sikerült átlépnie az ezer szabálytalanságos jelképes határt.

David Jarolim

A harmadik Vragel de Silváról, a Cottbus brazil játékosáról az egyik ellenfél, a Hannover edzője úgy nyilatkozott: a Bundesligában keresve sem lehet hozzá hasonló játékost találni. Ezt nem a brazilos technikájára értette. A második Mark van Bommel, aki a Bayernben méltó társa Oliver Kahnnak. Nagy a munkabírása, de emellett akibe tud, belerúg, ám ha őt éri sérelem, a helyszínen belezné ki ellenfelét.

Első Hajnal Tamás csapattársa, Maik Franz a Karlsruhéból. A 27 esztendős futballistát a legutóbbi fordulóban az Eintracht Frankfurt játékosai találták meg. Szinte mindenki úgy fogalmazott, nem elég, hogy ügyetlen, a szellemi képességeivel is gond van. A stuttgarti Gomez nemes egyszerűséggel seggfejnek nevezte, Grafite a Wolfsburgból finomabb volt, szerinte csak bolond. Maik úgy reagált, elfogadja, ha őt utálják a legjobban, majd minden panaszkodónak küld zsebkendőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?