Huba
19 °C
33 °C

Megtalálták a legbunkóbb német labdarúgót

2008.03.20. 13:07
A német Bild a Bundesliga-játékosok szavazatai alapján felállította a legbunkóbb labdarúgók listáját. Kahn csak a kilencedik, ezer szabálytalanság is csak a negyedik helyre elég.

A német Bild című újság internetes oldalán megnevezte azt a tíz játékost, akit az ellenfelek - finoman fogalmazva - a legellenszenvesebbnek tartanak a Bundesligában.

A tizedik helyen a fél Európa által csábított brazil Diego található. A Werder Bremen játékosát leginkább azért nem szeretik, mert előszeretettel használja kezeit, így teremt előnyt magának.

Mark van Bommel

Kilencedik az idén nyáron visszavonuló Oliver Kahn. A Bayern München kapusától többnyire saját csapattársai is félnek, ha véletlenül egy csatár ütközik vele, alapból leüvölti a fejét. Ha szerencsétlen vissza is szól, az volt élete utolsó mondata.

A nyolcadik helyen a Bochum védője, Thomas Zdebel található, akiről elég annyit mondani, 97 szabálytalanságával és 13 sárga lapjával ő a rekorder az idei szezonban. A hetedik Dárdai Pál csapattársa, Josep Simunics, akivel a magyar játékosnak is volt gondja, amikor horvát riválisa nehezményezte, hogy túl keményen lépett oda neki edzésen.

A hatodik Victor Agalit a Schalkéban játszó Bordon röviden jellemezte: "Aki ismeri Agalit, az tudja, milyen." A 28 esztendős nigériainak a Rostock a kilencedik klubja. Az ötödik hannoveri Altin Laláról annyit, hogy a Bayern elleni meccsén sérülést okozott Riberynek és Zé Robertónak is. Amikor ezt szóvá tették, annyit mondott: "A futball nem balett."

Negyedik a Hamburg játékosa David Jarolim. A cseh középpályás játékára két korábbi klasszis, a Leverkusennél tevékenykedő Völler és a Wolfsburg együttesét irányító Felix Magath is kiakadt már. Ezt leginkább azzal érdemelte ki, hogy sikerült átlépnie az ezer szabálytalanságos jelképes határt.

David Jarolim

A harmadik Vragel de Silváról, a Cottbus brazil játékosáról az egyik ellenfél, a Hannover edzője úgy nyilatkozott: a Bundesligában keresve sem lehet hozzá hasonló játékost találni. Ezt nem a brazilos technikájára értette. A második Mark van Bommel, aki a Bayernben méltó társa Oliver Kahnnak. Nagy a munkabírása, de emellett akibe tud, belerúg, ám ha őt éri sérelem, a helyszínen belezné ki ellenfelét.

Első Hajnal Tamás csapattársa, Maik Franz a Karlsruhéból. A 27 esztendős futballistát a legutóbbi fordulóban az Eintracht Frankfurt játékosai találták meg. Szinte mindenki úgy fogalmazott, nem elég, hogy ügyetlen, a szellemi képességeivel is gond van. A stuttgarti Gomez nemes egyszerűséggel seggfejnek nevezte, Grafite a Wolfsburgból finomabb volt, szerinte csak bolond. Maik úgy reagált, elfogadja, ha őt utálják a legjobban, majd minden panaszkodónak küld zsebkendőt.