Szilvia
5 °C
16 °C

Kővel dobták fejbe a bírót Bukarestben

2008.03.21. 13:56
Félbeszakadt Bukarestben a Rapid-Steaua rangadó, mert a játékvezetőt fejen találták egy kővel. A hazai tréner lemondott, mondván, legyőzte őt a román futball. Excsapatától 10 pontot vonhatnak le.

Fejbe dobták kővel a játékvezetőt, félbeszakadt a Rapid Bucuresti-Steaua Bucuresti rangadó a román labdarúgó-bajnokságban.

Alexandru Deaconu a 73. percben fújta le a meccset. Eltalálták a lelátóról, majd amikor kevéssel kerülte el egy újabb tárgy, véget vetett a mérkőzésnek.

A botrány azután tört ki, hogy Cristian Sapunaru a 67. percben megszerezte a vezetést a hazaiak számára. A Rapid-szurkolók petárdákat és köveket dobtak be a pályára.

Constantin Zotta, a Rapid alelnöke szerint az esetért azok a Steaua-drukkerek a felelősek, akik elvegyültek a hazai hívek között és köveket kezdtek hajigálni.

A mérkőzés három pontját várhatóan 3-0-ás eredménnyel a Steaua kapja. A Rapidot a stadionbezárás mellett tíz pont levonás is fenyegeti.

A találkozó után Mircea Rednic, a Rapid trénere bejelentette lemondását a sportszerűtlen körülményekre hivatkozva.

"Azért lépek vissza, mert a román futball legyőzött engem. Ma rájöttem, hogy itt nem lehet semmi jót csinálni" - mondta Rednic. A Rapid 45 ponttal a harmadik a tabellán a kolozsvári CFR (56) és a Steaua (47) mögött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?