Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Kővel dobták fejbe a bírót Bukarestben

2008.03.21. 13:56
Félbeszakadt Bukarestben a Rapid-Steaua rangadó, mert a játékvezetőt fejen találták egy kővel. A hazai tréner lemondott, mondván, legyőzte őt a román futball. Excsapatától 10 pontot vonhatnak le.

Fejbe dobták kővel a játékvezetőt, félbeszakadt a Rapid Bucuresti-Steaua Bucuresti rangadó a román labdarúgó-bajnokságban.

Alexandru Deaconu a 73. percben fújta le a meccset. Eltalálták a lelátóról, majd amikor kevéssel kerülte el egy újabb tárgy, véget vetett a mérkőzésnek.

A botrány azután tört ki, hogy Cristian Sapunaru a 67. percben megszerezte a vezetést a hazaiak számára. A Rapid-szurkolók petárdákat és köveket dobtak be a pályára.

Constantin Zotta, a Rapid alelnöke szerint az esetért azok a Steaua-drukkerek a felelősek, akik elvegyültek a hazai hívek között és köveket kezdtek hajigálni.

A mérkőzés három pontját várhatóan 3-0-ás eredménnyel a Steaua kapja. A Rapidot a stadionbezárás mellett tíz pont levonás is fenyegeti.

A találkozó után Mircea Rednic, a Rapid trénere bejelentette lemondását a sportszerűtlen körülményekre hivatkozva.

"Azért lépek vissza, mert a román futball legyőzött engem. Ma rájöttem, hogy itt nem lehet semmi jót csinálni" - mondta Rednic. A Rapid 45 ponttal a harmadik a tabellán a kolozsvári CFR (56) és a Steaua (47) mögött.