Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Rúgj egy gólt, viheted az unokámat!

2008.03.24. 18:14
Egy gól alapvetően megváltoztathatja egy labdarúgó életét. Van, ahol fiatal lányt lehet kapni érte, nálunk meg akár egyheti kosztot. De ha kihagyod a helyzetet, az az életedbe is kerülhet.

Magyarország és Afrika között nagy a különbség. Ez a játékosok jutalmazásában is megmutatkozik. Itt nem elsősorban a hetente euró- vagy fontszázezreket hazavivő sztárokra gondolunk, hanem azokra, akik egy-egy megmozdulásukért külön honoráriumban részesülhetnek.

Az idei tornán a ghánai Junior Agogónak egy lelkes szurkoló saját unokáját ajánlotta fel. Az előzmény annyi volt, hogy a játékos panaszkodott, nem talál magának barátnőt, majd miután győztes gólt szerzett a Nigéria elleni negyeddöntőn, a 82 esztendős drukker úgy gondolta, segít neki.

Homma Kazuo

Itthon is vannak érdekes esetek. A jelentős tulajdonosi háttérrel bíró Újpestnél úgy nyilatkoztak, az első tavaszi fordulóban két gólt szerző Dourandi lakást kap teljesítményéért. Később helyesbítettek: Sallói István klubigazgató elmondta, ez albérletet jelent.

A Diósgyőr messze nem áll olyan biztos anyagi lábakon, mint a lila-fehérek, így ott szurkoló ajánlott fel külön prémiumot. Az MTK ellen az utolsó percben gólt szerző japán Homma Kazuo ingyen ebédelhet éttermében egy héten keresztül.

Hogy mekkora az étterem kínálata, nem tudni, de a Szegeden és Pápán is megfordult légiós - aki csapata honlapján úgy nyilatkozott, mindenevő - a nehéz magyaros ételek után már vágyhat egy kis szusira.

A futballtörténelem eddigi legnagyobb adományát valószínűleg Guus Hiddink holland szakember kapta, amikor koreai szövetségi kapitányként a negyedik helyezésig vezette csapatát a 2002-es világbajnokságon.

Guus Hiddink

Ennek köszönhetően többen elnökként szerették volna viszontlátni, és nem a labdarúgó-szövetség, hanem az állam élén. Ezt visszautasította, de élete végéig ingyen repülhet Koreába és onnan bárhova, ráadásként pedig kapott egy szigetet is.

Andres Escobar

A gólokért, illetve eredményekért kapott juttatások tragikus ellenpéldája a kolumbiai Escobaré, aki az 1994-es világbajnokságon öngóljával hozzájárult csapata kieséséhez. Ezt a szurkolók egy héttel hazatérése után egy parkolóban több lövéssel honorálták. A kolumbiai labdarúgó nem élte túl az esetet.

Vincze Ottó

Itthon a legemlékezetesebb szurkolói bosszúállás 1995-ben történt, amikor az akkor a Ferencvárosban játszó Vincze Ottót egy Vasas elleni meccs után néhány szurkoló inzultálta az Üllői úti aluljáróban. Nem tudni, a pofonok milyen hatással voltak a játékosra, mindenesetre három nappal később két zseniális gólt rúgott a Grasshoppersnek Bajnokok Ligája-meccsen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!