Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A görögök a labdarúgás németjei

2008.03.26. 23:24
Görögország megverte Portugáliát, 1-3-ról győzték le Ausztriát a hollandok, megalázták svájcot a németek, a gyepbe döngölték az oroszokat a románok. Barátságos szerda az Eb-felkészülés jegyében.

A 2006-os Európa-bajnokságon kétszer is megverte a győztes Görögország a rendező Portugáliát. A Cristiano Ronaldo és Nani nélkül felálló vicebajnok Düsseldorfban állhatott volna bosszút az akkori bukás miatt, de nem volt sok esélye. A német Otto Rehhagel edzette csapat magabiztosan és okosan játszott, Karagunisz két tökéletes, pontosan ugyanoda, a jobb felsőbe rúgott szabadrúgásával 2-0-ra vezetett, ezek után a portugálok csak szépíteni tudtak Nuno Gomes révén, egyenlíteni már nem.

További érdekes eredmények is születtek. Mindkét társrendező bukott, Svájcot például laza 4-0-lal zilálták szét a vendégek. Az osztrákok is szomorúak lehetnek, pláne azok után, hogy sokáig úgy nézett ki, megtörik az átok, és nyernek végre. Már 3-1-re vezettek a hollandok ellen, de ez a fór is kevés volt, Heitingáék a 67., a 83. és a 86. percben is rúgtak egy-egy gólt, 4-3 lett a vége.

A románok csúnyán, 3-0-ra elkalapálták az oroszokat, az Egyesült Államok ugyanilyen arányban győzték le idegenben az Eb-résztvevő lengyeleket, Szlovákia saját pályáján kapott ki Izlandtól. David Beckham 100. válogatottsága sem torkollt angol ünneplésbe, Ribery góljával nyertek a franciák. A tinédzser Pato is betalált, a brazilok az ő találatával bizonyultak jobbnak a svédeknél.

Eredmények

Portugália-Görögország 1-2
Lengyelország-Egyesült Államok 0-3
Svájc-Németország 0-4
Ausztria-Hollandia 3-4
Románia-Oroszország 3-0
Szlovákia-Izland 1-2
Svédország-Brazília 0-1
Franciaország-Anglia 1-0
Skócia-Horvátország 1-1
Magyarország-Szlovénia 0-1
Bulgária-Finnország 2-1
Észtország-Kanada 2-0
Litvánia-Azerbajdzsán 1-0
Ukrajna-Szerbia 2-0
Dél-afrikai Köztársaság-Paraguay 3-0
Izrael-Chile 1-0
Málta-Liechtenstein 7-1
Fehéroroszország-Törökország 2-2
Montenegró-Norvégia 3-1
Egyiptom-Argentína 0-2
Bosznia-Hercegovina-Macedónia 2-2
Dánia-Csehország 1-1
Luxemburg-Wales 0-2
Észak-Írország-Grúzia 4-1
Belgium-Marokkó 1-4