Piroska
3 °C
4 °C

A görögök a labdarúgás németjei

2008.03.26. 23:24
Görögország megverte Portugáliát, 1-3-ról győzték le Ausztriát a hollandok, megalázták svájcot a németek, a gyepbe döngölték az oroszokat a románok. Barátságos szerda az Eb-felkészülés jegyében.

A 2006-os Európa-bajnokságon kétszer is megverte a győztes Görögország a rendező Portugáliát. A Cristiano Ronaldo és Nani nélkül felálló vicebajnok Düsseldorfban állhatott volna bosszút az akkori bukás miatt, de nem volt sok esélye. A német Otto Rehhagel edzette csapat magabiztosan és okosan játszott, Karagunisz két tökéletes, pontosan ugyanoda, a jobb felsőbe rúgott szabadrúgásával 2-0-ra vezetett, ezek után a portugálok csak szépíteni tudtak Nuno Gomes révén, egyenlíteni már nem.

További érdekes eredmények is születtek. Mindkét társrendező bukott, Svájcot például laza 4-0-lal zilálták szét a vendégek. Az osztrákok is szomorúak lehetnek, pláne azok után, hogy sokáig úgy nézett ki, megtörik az átok, és nyernek végre. Már 3-1-re vezettek a hollandok ellen, de ez a fór is kevés volt, Heitingáék a 67., a 83. és a 86. percben is rúgtak egy-egy gólt, 4-3 lett a vége.

A románok csúnyán, 3-0-ra elkalapálták az oroszokat, az Egyesült Államok ugyanilyen arányban győzték le idegenben az Eb-résztvevő lengyeleket, Szlovákia saját pályáján kapott ki Izlandtól. David Beckham 100. válogatottsága sem torkollt angol ünneplésbe, Ribery góljával nyertek a franciák. A tinédzser Pato is betalált, a brazilok az ő találatával bizonyultak jobbnak a svédeknél.

Eredmények

Portugália-Görögország 1-2
Lengyelország-Egyesült Államok 0-3
Svájc-Németország 0-4
Ausztria-Hollandia 3-4
Románia-Oroszország 3-0
Szlovákia-Izland 1-2
Svédország-Brazília 0-1
Franciaország-Anglia 1-0
Skócia-Horvátország 1-1
Magyarország-Szlovénia 0-1
Bulgária-Finnország 2-1
Észtország-Kanada 2-0
Litvánia-Azerbajdzsán 1-0
Ukrajna-Szerbia 2-0
Dél-afrikai Köztársaság-Paraguay 3-0
Izrael-Chile 1-0
Málta-Liechtenstein 7-1
Fehéroroszország-Törökország 2-2
Montenegró-Norvégia 3-1
Egyiptom-Argentína 0-2
Bosznia-Hercegovina-Macedónia 2-2
Dánia-Csehország 1-1
Luxemburg-Wales 0-2
Észak-Írország-Grúzia 4-1
Belgium-Marokkó 1-4

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!