Ágnes
-5 °C
2 °C

Luis Figo vonzza a jó nőket, és vizet iszik

2008.03.26. 23:20
Magyar ásványvíz arca lesz az aranylabdás Luis Figo. Reklámfilmforgatásra menet megállt Pesten, beszélt Filkorról, visszavonulásáról, meg arról, hogy miért nem szerződik az NB I-be.
Figo az aranylabdával

Nem futballozni, reklámfilmet forgatni érkezett Magyarországra Luis Figo, az aranylabdás focista. A Szentkirályi ásványvíz reklámarcaként mutatták be a sztárt szerdán a sajtónak, egy rövid sajtótájékoztatón. Ideje kevés volt, Szentkirályra kellett sietnie, ahol a klip készül. Csütörtökön este már újra Milanóban lesz klubjánál, az Internél.

Figo karrierje csúcsán túl van, 2000-ben megkapott aranylabdája idején, főleg a 2000-2001-es szezonban, talán a világ legjobb játékosa volt. Szerepelt a Sportingban, a Barcelonában, a Real Madridba szerződésekor a világ legdrágább futballistája lett. Az Interben levezet, igaz, egy bajnokságot már az olaszokkal is nyert.

Harmincöt éves múlt novemberben, jelenleg sérült, edzőjével sem a legjobb a viszonya, a szezon végén lejár a szerződése, így egyértelmű, felmerül a visszavonulás lehetősége.

Újságírói kérdésre elmondta, ilyen hosszú kihagyás után nem akarja azonnal befejezni, még egy évet legalább játszani akar. Hogy hol, még ő sem tudja, legutóbb a londoni Queens Park Rangersszel hozták hírbe. Tizenkét hónapja megállapodott egy közel-keleti klubbal, de végül az Internél maradt.

Elismerte, nevelőegylete, a Sporting továbbra is szíve csücske, de hogy oda visszamenjen, az már nem valószínű.

Ami biztos, magyar csapatban nem folytatja. Kiderült, jó a humora: "Nem kaptam innét egyetlen ajánlatot sem."

Helen Svedin és Luis Figo

Legközelebbi kapcsolata Magyarországhoz - az ásványvízen kívül - Filkor Attila, akivel az Internél együtt futballozott, míg a tehetséget kölcsön nem adta a sztárklub a másodosztályú Grossetónak.

Figo szerint Filkor, akire az edzésekről és néhány mérkőzésről jól emlékszik, a több játéklehetőség miatt távozott. "Ügyes srác, erőssége lehet majd a magyar válogatottnak" - állítja a portugál. Azt, hogy az Interhez visszamehet-e még, nem említette.

A klasszissal az Interben nemsokára újra találkozhatunk, hosszú lábadozás után visszatér a pályára. Jön majd Magyarországra is megint, legkésőbb akkor, amikor csapatunk vb-selejtezőt játszik Portugáliával 2009-ben.

A kispadra viszont nem ül le, edző nem lesz. Még az is lehet, hogy színésznek áll, bár ezt a lehetőséget is passzolná. Ha gyorsasága már nem is, de sármja a régi, bizonyítja ezt a sajtótájékoztatón megjelent jó néhány csinos hölgy és a hotelje előtt várakozó tinilánysereg.

Pech, hogy Figo három gyerek édesapja. Modell feleségével, Helen Svedinnel fogják eldönteni, hol töltse impozáns karrierje utolsó idényét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!