Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Luis Figo vonzza a jó nőket, és vizet iszik

2008.03.26. 23:20
Magyar ásványvíz arca lesz az aranylabdás Luis Figo. Reklámfilmforgatásra menet megállt Pesten, beszélt Filkorról, visszavonulásáról, meg arról, hogy miért nem szerződik az NB I-be.
Figo az aranylabdával

Nem futballozni, reklámfilmet forgatni érkezett Magyarországra Luis Figo, az aranylabdás focista. A Szentkirályi ásványvíz reklámarcaként mutatták be a sztárt szerdán a sajtónak, egy rövid sajtótájékoztatón. Ideje kevés volt, Szentkirályra kellett sietnie, ahol a klip készül. Csütörtökön este már újra Milanóban lesz klubjánál, az Internél.

Figo karrierje csúcsán túl van, 2000-ben megkapott aranylabdája idején, főleg a 2000-2001-es szezonban, talán a világ legjobb játékosa volt. Szerepelt a Sportingban, a Barcelonában, a Real Madridba szerződésekor a világ legdrágább futballistája lett. Az Interben levezet, igaz, egy bajnokságot már az olaszokkal is nyert.

Harmincöt éves múlt novemberben, jelenleg sérült, edzőjével sem a legjobb a viszonya, a szezon végén lejár a szerződése, így egyértelmű, felmerül a visszavonulás lehetősége.

Újságírói kérdésre elmondta, ilyen hosszú kihagyás után nem akarja azonnal befejezni, még egy évet legalább játszani akar. Hogy hol, még ő sem tudja, legutóbb a londoni Queens Park Rangersszel hozták hírbe. Tizenkét hónapja megállapodott egy közel-keleti klubbal, de végül az Internél maradt.

Elismerte, nevelőegylete, a Sporting továbbra is szíve csücske, de hogy oda visszamenjen, az már nem valószínű.

Ami biztos, magyar csapatban nem folytatja. Kiderült, jó a humora: "Nem kaptam innét egyetlen ajánlatot sem."

Helen Svedin és Luis Figo

Legközelebbi kapcsolata Magyarországhoz - az ásványvízen kívül - Filkor Attila, akivel az Internél együtt futballozott, míg a tehetséget kölcsön nem adta a sztárklub a másodosztályú Grossetónak.

Figo szerint Filkor, akire az edzésekről és néhány mérkőzésről jól emlékszik, a több játéklehetőség miatt távozott. "Ügyes srác, erőssége lehet majd a magyar válogatottnak" - állítja a portugál. Azt, hogy az Interhez visszamehet-e még, nem említette.

A klasszissal az Interben nemsokára újra találkozhatunk, hosszú lábadozás után visszatér a pályára. Jön majd Magyarországra is megint, legkésőbb akkor, amikor csapatunk vb-selejtezőt játszik Portugáliával 2009-ben.

A kispadra viszont nem ül le, edző nem lesz. Még az is lehet, hogy színésznek áll, bár ezt a lehetőséget is passzolná. Ha gyorsasága már nem is, de sármja a régi, bizonyítja ezt a sajtótájékoztatón megjelent jó néhány csinos hölgy és a hotelje előtt várakozó tinilánysereg.

Pech, hogy Figo három gyerek édesapja. Modell feleségével, Helen Svedinnel fogják eldönteni, hol töltse impozáns karrierje utolsó idényét.