Árpád
-2 °C
3 °C

Kisteleki István öt boldog perce

2008.03.27. 16:29
Lehet, hogy megváltotta a magyar futballt az MLSZ elnöke és a szakállamtitkár, mert öt percet leszámítva az egész Magyarország-Szlovénia meccset végigbeszélték. Kistelekit Zalaegerszegen sem szerették, de legalább nem mondták rá, hogy hebehurgya büdös vasi.

Talán még sohasem volt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek olyan, általános közellenségnek számító elnöke, mint Kisteleki István. Nincs szeglete az országnak, ahol ne adnák tudtára az ellenszenvet a szurkolók.

Kisteleki a Szlovénia elleni barátságos meccs java részében kedélyesen beszélgetett Elbert Gábor szakállamtitkárral, nem tûnt rosszkedvûnek, de az is lehet, hogy már a követezõ kapitányról beszélgettek.

Elbert a BLASZ-ban játszik, így nem volt számára ismeretlen a gyenge iram, a rengeteg technikai hiba, az elképzelés nélküli labdavagdosás, bár lehet, hogy a hatodik osztályban nagyobb a lelkesedés és az alázat.

Talán még az edzõi papírokkal rendelkezõ Kisteleki is a szemét dörzsölte, amikor a ballábas Huszti Szabolcs a jobb oldalra került, és egy lendületesnek ígérkezo akció épp azon akadt meg, hogy nem tudta beadni a labdát. Várhidi erre úgy reagált, hogy az akcióink többsége a bal oldalon futott, ezért azt akarta elérni, hogy a jobb oldalba is élet kerüljön. Úgy érezte, megmozdult a játékunk, bár ezzel a megoldással inkább csak ártott.

Elsõre úgy látszott, Kisteleki nem bírja a siralmas szenvedést, elege lett, mert a negyvenedik percben felállt a helyérõl és eltûnt. Pár perc múlva derült csak ki, a pálya közepére ment, hogy köszöntse a Zalaegerszeg egykori legendás játékosait. Ugyan a helyi sztárok - Soós, Kereki, Péter, Szentes - gyûrûjében volt, mégsem kerülhette el, hogy kifütyüljék, anyázzák a nézõtérrõl.

Abban az öt percben viszont, amíg úton volt, megkímélte magát attól, hogy lássa a totális reménytelenséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?