Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben egy volt lengyel válogatott labdarúgó

2008.03.28. 21:25
Mérkőzések eredményeinek manipulálása illetve korrupció vádjával őrizetbe vették Dariusz Wdowczykot, a Polonia Warsawa vezetőedzőjét, korábbi válogatott labdarúgót.

A lengyel rendőrség korrupció-ellenes osztályának tájékoztatása szerint a 45 éves szakembert egy nappal négy másik személy előállítását követően vették őrizetbe (egy játékvezető és a Wisla Kraków másodedzője). Az ügyről további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Wdowczyk 53-szor szerepelt a lengyel nemzeti együttesben, majd többek között a Korona Kielce és a Legia Warsawa együtteseit irányította vezetőedzőként, utóbbival bajnokságot is nyert.

Lengyelországban 2005-ben robbant ki bundabotrány, a vizsgálatok a mai napig tartanak, a hatóságok szerint a rendelkezésre álló adatok alapján nem kizárt, hogy több mint 400 mérkőzés eredményét manipulálták.